Hirdetés

Hitelkezelési fórum kezdő vállalkozóknak

Induló vállalkozók számára szolgál hasznos tanácsokkal Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége az újonnan elindított, „Hogyan fizess, hogy ne költs?” című eseménysorozattal. Az első felvonást, a Hitelezés – lehetőség vagy buktató? fórumot szerda délután szervezik meg a megyeháza márványtermében.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Hitelkezelési fórum kezdő vállalkozóknak
Illusztráció Fotó: Pexels

Hogyan fizess, hogy ne költs? címmel indít eseménysorozatot Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Csík Terület Ifjúsági Tanácsa közreműködésével. Ennek első felvonása a Hitelezés – lehetőség vagy buktató? című esemény, amelyet szerdán, december 6-án szerveznek meg a csíkszeredai megyeháza márványtermében délután négy órától.

Hargita Megye Tanácsa
Az eseményre elsősorban induló vállalkozókat várnak, a fórumot három – a szervezők szándékai szerint – izgalmas panelbeszélgetésre osztották. A fórum előadói többek közt arról beszélnek majd, hogy miért van szükség pályázatok készítésére, és mikor indokolt, hogy egy vállalkozás hitelt vegyen fel. Szó lesz az induló vállalkozások jövőképéről, célkitűzésekről és kihívásokról, egy startup szimulációs beszélgetésen pedig a vállalkozások indításakor legyakrabban előforduló nehézségeket és az ilyenkor kínálkozó lehetőségeket is megismerhetik az érdeklődők.


Hirdetés

Továbbá vállalkozók a hitel mellett egyéb finanszírozási lehetőségekről is tájékoztatást kapnak, beleértve a saját tőkét, az önfinanszírozást, a befektetőket, valamint az EU-s pályázatokat és startupoknak szóló pályázatokat. A fórumon hasznos információkat szolgálnak majd az előadók a hitelfelvétel folyamatáról, részletesen ismertetik az innovatív finanszírozási megoldásokat, és egy hitelfelvétel-szimulációt is tartanak a jelenlevőknek. Az előadások után kötetlen beszélgetésnek adnak teret, ahol bárki felteheti kérdéseit a szakembereknek.

A panelbeszélgetéseken Hargita Megye Tanácsa Elemzőcsoportja és meghívott bankok képviselői is jelen lesznek, az érdeklődők megismerhetik a meghívott előadókat, akik Szakács Paál-István, a Harghita Business Center igazgatója, Márk Dezső Sorin, a Vállalkozók és Munkáltatók Szövetsége Hargita Megyei Kirendeltségének elnöke és Fancsali Kálmán, a Best Total Consulting cégvezetője lesznek. Kérdésünkre Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének vezetője elmondta: a Hogyan fizess, hogy ne költs? című eseménysorozattal az a céljuk, hogy az induló vállalkozásokhoz szükséges gazdasági ismereteket és az általuk igénybe vehető hitelezési formákról szóló hasznos tudnivalókat összehangolják. Az eseményen könyvelési, pályázati, hitelezési kérdéseket fognak boncolgatni a szakemberek, amelyek közvetlenül érintik és befolyásolják az induló vállalkozásokat.

A szerdai eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni egy online formanyomtatvány kitöltésével lehet.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!