Hirdetés

„Túlpályázta” magát Székelyudvarhely

Nehezen, döcögve indult az európai uniós pályázatok megvalósítása Székelyudvarhelyen, de úgy tűnik, hogy a legtöbb projekt esetében „sínen’ van a dolog. Hat pályázatnál tolták ki a határidőt, de pénz nem vész el, az önrész kifizetése sem fogja túl nagy adósságba fullasztani a várost – legalábbis ez derült ki egy szokatlanul tényszerű, rövid beszámolóból, amelyet a városházán tartottak csütörtökön.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
„Túlpályázta” magát Székelyudvarhely
A bemutatón jelen volt Gálfi Árpád polgármester, Ölvedi Zsolt alpolgármester és Kovács Attila beruházási igazgatóhelyettes is Fotó: Asztalos Ágnes

Jakab Attila korábbi városmenedzser, az úgynevezett mobilitásprojektek vezetője beszélt az Orbán Balázs-teremben a 2014–2020-as európai uniós pályázati ciklusban elnyert projektek jelenlegi helyzetéről, a szakszerű, adatokat felvonultató prezentációt a sajtó rendelkezésére is bocsátották. Elöljáróban elhangzott, hogy nemcsak Udvarhely maradt el a projektek befejezésével, az egész ország kapott három év haladékot, ami már az új pályázati ciklusra tevődik át.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Kettőt zártak le

Arra is választ adott Jakab, hogy adott esetben miért változott meg az önrészre szánt összeg (előre nem látható, de el nem számolható költségek, a pandémia miatti leállás és időpontcsúszások, drágulás), majd összefoglalta: 13 pályázatot nyertek meg, összesen 145 millió lej értékben, amelyből 131 millió az EU-s támogatás, 13 millió pedig a saját hozzájárulás. A projektek közül kettőt zártak le véglegesen, ahol már az elszámolás is megtörtént, az egyik egy tömbházszigetelés, a másik a Caritasszal közös Mindenki mindenkiért projekt, amelyben a városnak vállalnia kellett az elindított szociális szolgáltatások működésének biztosítását még öt évig.

További négy projekt megvalósítása fejeződött be, ezek esetében a végső elszámolás még folyamatban van. Egyik közülük a Bethlen Gábor Általános Iskola bővítése és fejlesztése (2,5 millió lej), ahol a költségek 30 százalékát kellett önerőből fedezni, a másik a szombatfalvi Népház átalakítása, ahol idősek nappali foglalkoztató-központja lesz, a 2,2 millió lejes beruházás tavaly készült el, az önrész ebben az esetben 8 százalékos volt. Lezárult az év végén továbbá a közel 3 millió lej értékű, a hivatali adminisztrációt fejlesztő projekt is, illetve három tömbház energetikai korszerűsítése is megvalósult (csoportos pályázat, ahol 60 százalék volt a város és a lakók hozzájárulása).

A kisiparos-inkubátorházzal sajnos elakadt a hivatal, Jakab elismerte, hogy itt késlekedtek a határidőkkel, de nem tettek le róla.

Kitolt határidők

Az úgynevezett Csillagvizsgáló projektre 2018-ban kötötték meg a finaszírozási szerződést mintegy 5 millió lej értékben, az összeg viszont csak a zöldövezet rehabilitálását takarja, az épületrom rendbetételének költsége nem számolható el. Ebben az esetben sikerült a támogatási keret 70 százalékát felhasználni, a befejezés időpontját 2024 végére tolták. Jól haladnak, de mégis átütemezésre volt szükség a minifocipálya, városi park, Tompa László Általános Iskola korszerűsítését, bővítését célzó projekttel, erre majdnem 12 millió lejt nyert a város, és bár későn, 2021-ben kötöttek finanszírozási szerződést, a keret 70 százalékát sikerült már elkölteni. A Bányai János Műszaki Kollégium A épületének modernizálását célzó, 12 millió lejes pályázat határidejét is kitolták jövő év végére, de haladnak itt is a munkával.

Az egyik legnagyobb falat a Székelytámadt vár belső részének és környezetének a felújítására, restaurálására, közösségi-kulturális térré alakítására elnyert pályázat volt a polgármesteri hivatal illetékes munkatársainak, a 2019 tavaszán megkötött, 21 470 000 lej értékű projekt esetében a pénz 68 százalékát sikerült eddig lehívni, a város eddigi hozzájárulása 5 százalék.

A befejezést 2027 végére ütemezték át. A mobilitási projektek sem adták magukat könnyen, bár egyik rész, a II. Rákóczi Ferenc utca majdnem kész, a közel 28,5 millió lej 94 százalékát elköltötték, a város önrésze 12 százalékot tett ki. Ezt a jövő év végéig fejezik be, míg az úgynevezett nagy mobilitási projektet, amely további utcák és a tömegközlekedés korszerűsítését, bővítését, szemléletformálást fedi, 2026 végéig. Ez utóbbira majdnem 47,5 millió lejt nyert a város, és 36 százalékot sikerült belőle megvalósítani.

Külső segítség is kellett

A Jakab által bemutatott prezentációból az is kiderül, hogy az elmúlt években valóban csak botladozott a város a megnyert projektek elindításánál. – Egy adott ponton rá kellett jönnünk, hogy túlnyertük magunkat. Nem volt a hivatal felkészülve ekkora projektek lebonyolítására, hiszen az előző ciklusban minőssze két iskolafelújítást végeztek el – fogalmazott a projektvezető. Tény, hogy külső konzulens cégek bevonása segített sokat abban, hogy elkezdték a megvalósítást. Míg 2022-ben csupán 5,4 millió EU-s forrást tudott elkölteni a hivatal, tavaly ez az összeg 82 millióra rúgott. Igaz az is, hogy beruházásra kevesebbet költöttek saját forrásból: míg 2022-ben 12 millió lejt, a múlt évben csak 3 millió lejt fordított a hivatal erre.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!