Hirdetés

Nemzetek Ligája: ezeket az ellenfeleket kapta Magyarország és Románia

Csütörtökön este rendezték meg a Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának sorsolását Párizsban. Magyarország Hollandiával, Németországgal és Bosznia-Hercegovinával néz majd szembe, míg Romániára Koszovó, Ciprus és a Gibraltár–Litvánia párharc győztese vár.

Farkas Endre
Nemzetek Ligája: ezeket az ellenfeleket kapta Magyarország és Románia
Fotó: mlsz.hu

A magyar válogatott, miután benn maradt az A ligában, ezúttal is a legerősebb divízióban szerepel, és mivel jelenleg a 8. legerősebbként rangsorolt európai csapat az NL-ben, a második kalapból húzták ki a sorsoláson. Ugyanebben a kalapban volt Dánia, Portugália és Belgium is, így velük biztosan nem kerülhetett egy csoportba Marco Rossi együttese. A sorsoláson először a D liga, majd a C liga csapatait sorsolták össze. Románia a C liga 1. számú kalapjából várta a sorsolást Svédország, Örményország, Luxemburg társaságában. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A B divízióból az előző sorozat végén búcsúzó Románia először foglalta el helyét a 2. számú csoportban. A románok mellé előbb Koszovó, majd Ciprus, végül a Litvánia és a Gibraltár párharc győztese került. (Gibraltár és Litvánia márciusban dönti el egymás között, hogy melyikük szerepel majd a C ligában, s melyik a D-ben – szerk. megj.) A B liga csoportbeosztásainak kialakítása után máris izgulhattunk a magyar válogatottért. Marco Rossi együttese mellé az első kalapból Hollandia, a harmadikból Németország, míg a negyedikből Bosznia-Hercegovina került a 3. számú négyesbe.

A csoportellenfelek oda-vissza játszanak egymás ellen, vagyis minden csapat hat mérkőzést játszik. Ezeket szeptemberben, októberben és novemberben rendezik. A csoportkör után a csoportok első és második helyezettjei oda-vissza vágós párharcokat (negyeddöntő) vívnak majd a final fourba kerülésért 2025 márciusában. Ugyancsak oda-vissza vágós párharc vár a harmadik helyezettekre a bennmaradásért (az ellenfelek a B liga második helyezettjei lesznek), míg a csoportutolsók kiesnek a B ligába.

Az Eb-re készülnek

A magyar férfi A válogatott a nyári Európa-bajnokság előtt négy barátságos mérkőzéssel készül fel a nyári, németországi kontinenstornára. A négy találkozóból a három ellenfél és az ellenük játszandó mérkőzések helyszínei és időpontjai már biztosak.
Idei első felkészülési mérkőzését március 22-én játssza Marco Rossi együttese a szintén Eb-résztvevő Törökország ellen, Budapesten, a Puskás Arénában. Március 26-án Koszovó ellen lép pályára a válogatott, szintén hazai pályán. Az Európa-bajnokságot megelőző utolsó előtti felkészülési meccsen a magyarok ellenfele Írország lesz, mellyel Dublinban, az Európa Liga döntőjének is otthont adó ötvenezres befogadóképességű Aviva Stadionban mérkőzik meg a válogatott június 4-én. 

Az Eb előtti utolsó felkészülési mérkőzésről még zajlanak a tárgyalások, melyek várhatóan rövidesen lezárulnak. Magyarország a házigazda Németország mellett Skóciával és Svájccal fog megküzdeni az Európa-bajnokság csoportkörében.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!