Hirdetés

Több megyében korlátozzák a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek forgalmát, Hargita megye is érintett

A rendkívüli hőség miatt továbbra is több megyében korlátozzák nappal a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek forgalmát az autópályákon, gyorsforgalmi utakon és országutakon.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Több megyében korlátozzák a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek forgalmát, Hargita megye is érintett
Képünk illusztráció Fotó: pixabay.com

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) pénteki tájékoztatása szerint szombaton 10 és 20 óra között Ilfov, Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Olt, Temes, Krassó-Szörény, Arad, Hunyad, Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros, Szeben, Buzău, Călăraşi és Ialomiţa megyében érvényes a korlátozás.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Június 23-án, vasárnap 10 és 20 óra között Ilfov, Prahova, Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Olt, Buzău, Brăila, Vrancea, Galac, Ialomiţa és Călăraşi megyében nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek az autópályákon, a gyorsforgalmi és az országutakon.

A vonatkozó jogszabály értelmében mentesülnek a tilalom alól a személyszállító gépjárművek; az élő állatokat vagy romlandó termékeket, postai küldeményeket, elsősegélynyújtó felszereléseket, üzemanyagot, ellenőrzött hőmérsékletet igénylő árut, higiéniai célokra szánt termékeket, palackozott ivóvizet, mezőgazdasági termékeket szállító gépkocsik; a sérült járműveket vontató gépkocsik; a különféle sürgősségi beavatkozásban részt vevő járművek, a nemzetközi gyakorlatokon részt vevő katonai szállítmányok. Az időjárás alakulásának függvényében a korlátozást feloldhatják vagy meghosszabbíthatják – idézi az Agerpres hírügynökség a CNAIR közleményét.

Mint beszámoltunk róla, első- és másodfokú hőségriasztás lesz érvényben péntektől vasárnapig Románia megyéinek háromnegyedében – tájékoztatott pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség jelzése szerint pedig a megye bizonyos részein a hőmérséklet elérheti a 37 Celsius-fokot.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!