Hirdetés

Elkezdődött a poliklinika épületének felújítása Csíkszerdában

A jövő év végéig teljes felújításon esik át a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőintézetének épülete (poliklinika). A korszerűsítés idejére a kórház irodáit új helyszínre költöztetik, hogy a poliklinika épületében továbbra is zavartalanul működhessenek a járóbeteg-rendelők.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Elkezdődött a poliklinika épületének felújítása Csíkszerdában
A kivitelező a városlakók türelmét és együttműködését kéri a felújítás ideje alatt Fotó: László F. Csaba

Elkezdődött a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőintézet épületének felújítása, erről számolt be szerda déli sajtótájékoztatóján Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke; Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsának Programok és projektek vezérigazgatóságának vezetője és a kórház adminisztratív tanácsának elnöke; Péli Levente, a Programok és projektek vezérigazgatóság vezérigazgató-helyettese; Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere és László Levente, a Viaduct Kft. projektkoordinátora.

Mint Borboly Csaba elmondta:

a projekt keretében felújítják a csíkszeredai poliklinika épületét, olyan járóbeteg-rendelőket, konzultációs és kezelőszobákat, orvosi irodákat és laboratóriumokat fognak kialakítani, ahol a kezelések megfelelő és modern módon végezhetők.

Megtudtuk: a felújítás többek között magában foglalja az épület külső és belső rehabilitációját, hőszigetelést, ajtók és ablakok cseréjét, a víz- és villanyvezetékek, illetve a fűtésrendszer felújítását, egy új lift és liftház telepítését, a tető teljes felületének cseréppel való fedését, a világítási rendszer korszerűsítését, a szellőztetőrendszerek telepítését, felújítását, valamint a szakrendelők felszerelését, az orvosi és nem orvosi berendezéseket is.

László F. Csaba

Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere hangsúlyozta: a felújítás idejére a kórház irodái, az igazgatóság a Kossuth Lajos utcába, a BCR Bank szomszédságában lévő épületbe, a volt oltóközpont helyére költöznek, így

a járóbeteg-rendelők továbbra is az épületben maradva, egy másik szárnyban, az irodák helyén fognak működni.

A beruházás a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium társfinanszírozásával valósul meg, összértéke húszmillió lej, melyből Hargita Megyei Tanácsának önrésze 760 ezer lej. A felújítás kivitelezője a Viaduct Kft., a megvalósítás időtartama 24 hónap, a tervek szerint 2024 végére teljes egészében befejezik a munkálatokat.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!