Hirdetés

Együttműködött a lakosság

Együttműködő volt a lakosság az idei általános tavaszi nagytakarítás alatt Csíkszeredában. Az Eco-Csík ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy mivel május első hétfője hivatalos munkaszüneti nap, a havi lomtalanítást kivételesen a második hétfőn, azaz május 8-án tartják.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Együttműködött a lakosság
Városszépítés összefogással. Bejáratott rendszer Fotó: Bors Béla/fb

Április végén lejárt a csík­sze­redai polgármesteri hi­vatal által szervezett általános tavaszi nagytakarítás, melynek utolsó állomása Har­gi­tafürdő volt. A takarítást idén is a köztisztaság biztosításával és a hulladékelszállítással megbízott, az önkormányzati tulajdonú Eco-Csík Kft. alkalmazottai végezték, porszívóval ellátott munkagépekkel, mechanikus seprűvel felszerelt járművekkel, illetve locsoló- és hulladékszállító autókkal. Mint Pál Tamás, az Eco-Csík Kft. ügyvezető igazgatója elmondta:

Csíkszeredában a tavaszi nagytakarítás egy jól bejáratott rendszer, a lakók részéről azt tapasztalták, hogy nagyrészt elvitték autóikat a lezárt, takarítandó zónákból, nem kellett többet elszállítani, mint a korábbi években. Kiemelte: a lakosság hozzáállása kedvező irányba változott, együttműködőek voltak, többen is seprűt, gereblyét ragadtak, és lakóházaik vagy tömbházaik körül megtisztították a zöldövezeteket.

A tavaszi nagytakarítási munkálatokat minden városrészben elvégezték, ezután az Eco-Csík csapata a rendszeres, program szerinti várostakarítást végzi, ami azt jelenti, hogy hetekre, napokra le vannak bontva a zónák, és heti, napi, illetve kétnapi rendszerességgel újra átseprik az utcákat, illetve összeszedik és elszállítják a szemetet, tájékoztatott Pál Tamás. Hozzátette: a takarítási szolgáltatásokat kézi és gépi munkával egyaránt végzik, attól függően, hogy hol milyen lehetőségeik vannak.

Az egész városban lezajló takarítási munkálatok mellett minden hónap első hétfőjén ingyenes lomtalanítást szerveznek, amelyet májusban a hétfőre eső ünnepnap okán a második hétfőre, május 8-ra időzítettek. Ilyenkor a lakók reggel nyolc és délután öt óra között ingyenesen bevihetik az Eco-Csík Kft. udvarára (Akác utca 1.) a lomtalanításból származó száraz hulladékaikat, mint bútorok, matracok, gumiabroncsok, elektronikai hulladékok, fém, műanyag, papír, karton és üveg. Ellenben ilyenkor nem fogadnak zöld, veszélyes, háztartási, vagy cégektől, ipari termelésből származó hulladékot, illetve építkezésből származó törmeléket sem.

Pál Tamás azt is elmondta: az építkezési törmelék elszállítására nincs kiírt program, az ugyanis megrendelés szerint történik. Amennyiben valaki ilyen szállítást igényel, rendelnie kell egy konténert, abba dobja a törmeléket, az Eco-Csík Kft. pedig elszállítja a Cekend-tetőn található hulladéklerakóba.
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!