Hirdetés

Igényesség mindenekelőtt

A világos nadrág alól átsejlő kaktuszos minta vagy a combközépnél gyűrődő boxeralsó látványa nem vonzó vagy esztétikus, és akár hisszük, akár nem, látszik. Az igénytelen hatást elkerülhetjük és kedvenc alsóink élettartamát meghosszabbíthatjuk néhány egyszerű tanács megfogadásával. Cikkünk a székelyudvarhelyi Star rádió Dresszpercek című, kéthetente kedden sugárzott, férfistílusról és -öltözködésről szóló műsorából merít.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 4 perc
Igényesség mindenekelőtt
Fotó: Hodgyai István

Az öltözködés egy kevésbé látványos, de annál lényegesebb pontja az alsónemű, és ez bizony igaz a férfiakra is. Aki azt gondolja, hogy az ő feladatuk egyszerű, amikor a megfelelő darab kiválasztásáról van szó, téved. Fontos, hogy minden férfi megtalálja a számára legmegfelelőbbet, hiszen nem mindegy, hogy érzi magát benne nap mint nap. Persze sokszor nem elég az, ha a választott alsó kényelmes, mert van néhány anyag-, fazon- és méretbeli, valamint öltözködési illemszabály, amellyel jó tisztában lenni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Fazonok, anyagok
Az egyik legklasszikusabb alsónemű az Y alakú fecske, amely épp csak annyit takar, amennyi feltétlenül szükséges. A francia vagy rövid szárú boxer passzos, egyfajta átmenet a fecske és a hosszabb szárú boxer között. A klasszikus, lazább fazonú boxeralsó szára bővebb és hosszabb, mint az előzőé, és léteznek sportboxerek, melyeknek még hosszabb a száruk, és emiatt kényelmesen lehet bennük mozogni. 
A különböző típusok mellett az anyag összetételére is érdemes odafigyelni. Mivel gyakran mossuk őket, és közvetlenül érintkeznek a bőrrel, fontos, hogy minőségi anyagból készüljenek. A legfontosabb, hogy kényelmes, puha, jól szellőző és megfelelően nedvszívó legyen, így a jól bevált pamut mellett jersey vagy lyocell is lehet.

Mit mivel?
Hogy igényességünkről (vagy épp igénytelenségünkről) adjunk tanúbizonyságot, jó tudni, hogy milyen alsóneműt illik viselni egy farmer-, egy öltöny- vagy egy nyári, vékonyabb nadrág alá. A fecskealsó, mivel teljesen szabadon hagyja a lábakat, és megbízható tartást biztosít, a vékony anyagú, a szűk és az öltönynadrágok alá kiváló opció lehet, ugyanis szárak híján nem áll fenn a veszélye, hogy a nadrág alatt buggyos hatást kelt. A francia vagy rövid szárú boxer tökéletes mindennapi viselet lehet, mert kényelmes és a legtöbb nadrágtípus alá illik, főleg a slim fit nadrágoknak kedvez. A klasszikus boxeralsó bő és hosszabb szárával kényelmes és laza viselet, ám öltöny- vagy szűkebb nadrág alatt nem mutat jól.
A színeket és mintákat tekintve egy általános szabály van: az alsónadrág színe soha ne legyen sötétebb, mint a felette viselt nadrágé, mert igénytelen, rendezetlen, akár nevetséges hatást is kelthet egy nyári, világos nadrág alatt jól kivehető sötét, akár mintás darab.

A megfelelő méret
Az alsónadrág fazonja, anyaga és színe lehet egyéni preferencia kérdése, a méret azonban nem. A pontos méretünk megtalálásához csupán a derék- és csípőkörméret ismerete szükséges, a két számot összevetve derül ki, melyik lesz a megfelelő alsónadrágméret, az interneten számos ilyen táblázat fellelhető.
A megfelelő méret ismerete több okból is lényeges. Az alsónadrág tökéletesen kell illeszkedjen, nem jó, ha eláll a testtől vagy gyűrődik. A derék- és alsó szegély pedig épp annyira kell szoros legyen, hogy ne csúszkáljon, de ne is okozzon szorításával fájdalmat.

A minimum
A lyukas, foltos, elnyúlt, elszíneződött alsóneműkre nincs mentség. Jó, ha minden férfi ruhatárában van legalább 15-20 darab alsó, hogy azokat naponta lehessen cserélni. Ha azt vesszük észre, hogy a viselt alsónadrág nem tart, csúszkál, minden bizonnyal kinyúlt, érdemes megszabadulni tőle. De kedvenceink élettartama meghosszabbítható, ha hasonló színekkel együtt, alacsony hőfokon mossuk, és ruhaszárító használata helyett a levegőn hagyjuk őket.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!