Hirdetés

Iohannis: szeptemberben, októberben vagy novemberben lesz államelnök-választás

Az államelnök-választást szeptemberben, októberben vagy novemberben kell megszervezni, más időponthoz törvénymódosításra van szükség – jelentette ki szerdán Klaus Iohannis.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Iohannis: szeptemberben, októberben vagy novemberben lesz államelnök-választás
Klaus Iohannis. Archív Fotó: Hargita Népe Archív

A Sergio Mattarella olasz elnökkel folytatott tárgyalásait követő sajtótájékoztatón a román államfő rámutatott, hogy a jelenlegi törvények értelmében az idei államelnök-választást szeptemberben, októberben vagy novemberben lehet megtartani.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Minden más időponthoz törvénymódosításra van szükség, de erre szerinte már nincs idő. „Nem számít, hogy szeptemberben, októberben vagy novemberben lesznek a választások, csak a románok véleménye számít. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy Románia elnökét a románoknak kell megválasztaniuk, nem a pártoknak” – fogalmazott.

Hozzátette, a parlamenti, a helyhatósági és az európai parlamenti választások is fontosak, meglátása szerint azonban a következő öt év távlatában az elnökválasztásnak van a legnagyobb tétje. „A románoknak tudatosítaniuk kell ennek a választásnak a jelentőségét és el kell menniük szavazni” – idézi az Agerpres hírügynökség Iohannist.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!