Hirdetés

Havasalföldön is hamar kimerült a keret

Összesen 14 045 személy pályázott szerdán az ország dél-havasalföldi fejlesztési régiójából a Zöld ház program keretében nyújtott támogatásra, a térség számára elkülönített 280,9 millió lejes keret négy perc alatt kimerült – közölte a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM).

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Havasalföldön is hamar kimerült a keret
Illusztráció Fotó: László F. Csaba

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint az áramfejlesztő napelemek felszerelésére állami támogatást nyújtó program keretében szerdán 10 órától az Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova és Teleorman megyében élők tölthették fel a kért dokumentumokat az erre a célra létrehozott platformra.

A rendelkezésre álló 280 900 000 lejes keret négy perc alatt kimerült, 14 045 magánszemély pályázatát regisztrálta a rendszer.

Korábban a Bukarest-Ilfov régió számára elkülönített pénzösszeg kilenc perc alatt – a Hargita megyét is magában foglaló – középrégió támogatási kerete három perc alatt, az északkeleti régióé öt perc alatt, az északnyugati régióé három perc alatt, a délkeleti fejlesztési régióé hat perc alatt fogyott el.
A meghirdetett ütemterv szerint a délnyugati fejlesztési régióból (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt és Vâlcea megye) június 19. és 21. között fogadják a pályázatokat, a 174,3 millió lejes keret kimerüléséig. A nyugati fejlesztési régió (Arad, Krassó-Szörény, Hunyad és Temes megye) lakói június 22. és 26. között igényelhetik a támogatást, amelynek összértéke 200,48 millió lej.

Az egyházközségek június 27. és 29. között pályázhatnak valamennyi régióban, a számukra elkülönített keret 17,5 millió lej. A kedvezményezettek 20 ezer lejes támogatásban részesülnek, amelyhez 2000 lejes önrészre van szükség. A Zöld ház program költségvetése 1,75 milliárd lej, a pályázati keretből több mint 87 ezer házra kerülhet napelem.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!