Hirdetés

Gyergyóban járt Novák Katalin

A gyergyószerntmiklósi örmény templom tornyát is meglátogatta Novák Katalin magyar államfő. A rendkívüli látogatásról a templom plébánosa, Gál Hunor közölt részleteket a közösségi médiában. 

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Gyergyóban járt Novák Katalin
A harangokra is kíváncsi volt Novák Katalin Fotó: Örmény Katolikus Plébánia Gyergyószentmiklós

„Rendkívüli látogatókat köszönthettem templomunkban Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnökének és kedves családjának személyében. Amint a templombemutató és a toronymúzeum megtekintése közben kiderült, Novák Katalin a férje révén szamosújvári örmény gyökerekkel is rendelkezik. Hálásan köszönöm a kedves, közvetlen bátorító szavait és személyes ajándékát az elnök asszonynak. Köszönöm, hogy a látogatás alkalmával buzdító sorait az egyházközségünk Domus História lapjain is megörökítette az utókor számára! Kérem a Mindenható Úr áldását az elnök asszony életére, a nemzetünkért végzett munkájára és a kedves családjára!” – írja a plébános.

Novák Katalin családjával nyaral Székelyföldön. Vasárnap Farcádon jelent meg, ezt követően kerestek fel gyergyói helyszíneket, az örmény templomon kívül a Gyilkos-tót is meglátogatták, a Kis-Cohárdon is fotózkodtak.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!