Hirdetés

Gólzáporral vett elégtételt az FK Székelyudvarhely

Nem ismétlődött meg a szeptemberi, dévai fiaskó, az év utolsó hazai, hétfő esti mérkőzésén az FK Székelyudvarhely nemhogy megtartotta, de növelte a félidőre kidolgozott előnyét, és kiütéses győzelemmel, 10-1 arányban múlta felül a Dévai West együttesét.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Gólzáporral vett elégtételt az FK Székelyudvarhely
Vert helyzetben a vendégek, az FK ezúttal nem kegyelmezett Fotó: Hodgyai István

Bőven volt mit köszörülnie a csorbán a hétfő esti bajnokija alkalmával a Futsal Klub Székelyudvarhelynek. Egyrészt a teremlabdarúgó 1. Liga 5. fordulójából elhalasztott péntek esti bajnokin

a címvédő Galaci Unitedtől hazai pályán elszenvedett megsemmisítő, 8-1 arányú vereséget kellett feledtetnie a szurkolókkal,

másrészt a mostani ellenfele, a Dévai West a bajnokság 2. fordulójában alaposan megtréfálta az udvarhelyieket: Déván a félidőben még az FK vezetett 4-1-re, a végén viszont 5-4-es hazai győzelmet mutatott az eredményjelző – ezt a botlást pedig máig sem lehetett teljesen elfeledni.

Érdekes módon a hétfő esti visszavágó első félidejében ugyanúgy alakult az eredmény, mint közel három hónapja Déván: az FK szerezte az első gólt (Hadnagy volt eredményes a 2. percben), de a vendégek egy perccel később egyenlítettek, hogy aztán Bálint a 9. percben ismét Udvarhelyt hozza előnybe, majd Kedei duplájával a félidőre kialakuljon a 4-1-es hazai vezetés.


Hirdetés


A térfélcsere után azonban egyértelművé vált, hogy az udvarhelyi teremlabdarúgók egészen más forgatókönyvvel készültek a második félidőre. A hazai gárda megállíthatatlan volt, Bálint Andor további három alkalommal talált be, a góllövő listára pedig Miklós, Iszlai és Kanyó is feliratkozott.

Megsemmisítő, 10-1-es győzelmével a Futsal Klub Székelyudvarhely jócskán elégtételt vett magának az odavágón elszenvedett kudarcért,

és feljött a bajnoki tabella negyedik helyére. Az udvarhelyiek december 3-án a Simándi Sólymok otthonában zárják az évet.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 11. forduló
FK Székelyudvarhely – Dévai West 10-1 (4-1)
Gólszerzők: Hadnagy (2.), Bálint (9., 23., 34., 39.), Kedei (14., 15.), Miklós (23.), Iszlai (31.), Kanyó (40.), illetve Herci (3.)


Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!