Hirdetés

Gólerősen zárta az idényt az SZFC

A Zernyesti Olimpic elleni négygólos győzelemmel, csoportját megnyerve zárta szombaton 3. ligás idényét a Székelyudvarhelyi FC. Egy nappal korábban idegenből rabolt pontot a harmadosztályt kieső helyen záró FK Csíkszereda fiókcsapata.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 1 perc
Gólerősen zárta az idényt az SZFC
Négy góllal búcsúzott az SZFC Fotó: Szász Csaba

Hazai pályán, a Zernyesti Olimpic vendéglátójaként zárta szombaton harmadosztályos idényét a Székelyudvarhelyi FC. Mindkét fél részéről komoly helyzetekkel indult a találkozó, de az első gólra az első félidő végéig kellett várni, Becze góljával a hazaiak kerültek előnybe. A térfélcsere után egyre magabiztosabban játszott az udvarhelyi alakulat, de a gólok ezúttal is csak a hajrában jöttek, negyedóra alatt háromszor is betalált a Lucian Nicolau által irányított alakulat. Ezzel az SZFC hét győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel az első helyen zárta a rájátszást, a bajnokságban pedig az ötödik helyen végzett.

A Kézdivásárhelyi SE a Sepsi OSK II. vendéglátójaként súlyos hazai vereséggel, sereghajtóként búcsúzott a harmadosztálytól, a CS Păulești pedig kettővel verte hazai pályán a Brassói Kids Tâmpa együttesét, a Cenk alattiak a szintén kiesést jelentő 4. helyen zárták a bajnokságot.

Pont az éllovas otthonából

Az FK Csíkszereda fiókcsapata a már biztos csoportelső Ştiinţa Miroslava otthonában pénteken zárta az idényt. Demény Norbert legényei az első félidő végén jutottak előnyhöz, a hazaiak nem sokkal a térfélcsere után egyenlítették ki az állást, a találkozó végéig nem esett több gól.

Az FK második számú csapata egy győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel a kiesést jelentő ötödik helyen zárta a Dante Botoşani kizárásával csonkává vált 1-es számú csoport alsóházi rájátszását.

Labdarúgó 3. Liga, alsóházi rájátszás, 10. (utolsó) forduló:

5-ös csoport:

Székelyudvarhelyi FC – Zernyesti Olimpic 4–0 (1–0), gólszerzők: Becze (43.), Berkeczi (72.), Gavîrliță (86.), Hadnagy (89.), Kézdivásárhelyi SE – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II. 1–7, CS Păulești – Brassói Kids Tâmpa 2–0.

Az állás: Székelyudvarhelyi FC 47 pont, 2. CS Păulești 41, 3. Sepsi OSK II 35, 4. Zernyesti Olimpic 31, 5. Brassói Tâmpa 28, Kézdivásárhelyi SE 21.

1-es csoport:

Ştiinţa Miroslava – FK Csíkszereda II 1–1, gólszerzők: Cazacu Daniel (59.), ill. Hodgyai László (43.), Şomuz Fălticeni – Rapid Brodoc 1–2.

Az állás: 1. Ştiinţa Miroslava 43 pont, 2. Şomuz Fălticeni 36, 3. Rapid Brodoc 31, 4. Viitorul Darabani 27, 5. FK Csíkszereda II 14.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!