Hirdetés

Kezdődik a Borszereda a Mikó-várban

Kárpát-medencei borászatok képviselői foglalják el a hétvégén a csíkszeredai Mikó-várat, ugyanis harmadik alkalommal szervezik meg a Borszereda elnevezésű rendezvényt. A május 3–5. között zajló borszemlén közel harminc borász mutatja be borait.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kezdődik a Borszereda a Mikó-várban
Közel harminc Kárpát-medencei bort lehet megkóstolni a hétvégén. Borszereda Fotó: Veres Nándor

Harmadik alkalommal szervezik meg Csíkszereda Kárpát-medence-szintű borszemléjét, a Borszeredát. A rendezvény péntektől vasárnapig látogatható a Mikó-várban.
A borszemlét a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete szervezi a magyarországi agrárminisztérium és a csíkszerdai önkormányzat támogatásával, a rendezvény létrejöttében több szakmai cég is együttműködik – olvasható az eseményt beharangozó közleményben. Mint részletezték: a Borszereda nem csupán a borszakértőknek biztosít lehetőséget a találkozásra, nyitva áll valamennyi borkedvelő előtt, aki szeretné jobban megismerni a borok világát.

A háromnapos eseményen közel harminc borászat képviselteti magát,

hogy boraikat a székelyföldi közönséggel is megismertessék, ugyanakkor szívesen mesélnek a pincészetek történetéről, érdekességeiről is – írták.
A hétvége folyamán a Mikó-vár belső udvarán bormesterkurzusra, koncertekre, a vár előtti téren pedig ételkülönlegességek kóstolására, kézműves vásárra és különböző gyermekfoglalkozásokra várják az érdeklődő közönséget, a kilátogató családok minden korosztály számára találhatnak programokat. A színpadon olyan neves előadók lépnek majd fel, mint a Tarló zenekar, a Heveder zenekar, Vaszi Levente népdalénekes, ugyanakkor sanzonest is szerepel a programkínálatban.
Akik borral kapcsolatos ismereteiket szakértők vezetésével bővítenék, bormesterkurzusokon vehetnek részt.

A mesterkurzusokra előzetes online jelentkezés szükséges, a helyek száma korlátozott,

minden részletes információ megtalálható a Borszereda Facebook-oldalán.
– Idén vendégünk lesz, szombat este hét órától tart borbemutatót Balla Géza, a nemzet borásza, aki elkötelezett vezére a Kárpát-medencei magyar borvidékek fejlesztésének és megtartásának. Az eseménnyel nemcsak kulturális, hanem gazdasági vonatkozásban is erősítjük a magyar–magyar kapcsolatot, hiszen szlovéniai, vajdasági, horvátországi, felvidéki magyar borászok kiváló borait is megkóstolhatjuk – közölte érdeklődésünkre Becze István, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének elnöke.

A Borszereda megnyitóját péntek délután öt órakor tartják,

a standokat is ekkor lehet először szemügyre venni, ugyanakkor szombaton és vasárnap délután két órától lesznek látogathatók, és mindhárom nap éjfélig tartanak nyitva. A rendezvény részletes programja és további információk az esemény Facebook-oldalán érhetők el – olvasható a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének közleményében.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!