Hirdetés

Fazakas Szabolcs kapta a Hargita Megyéért Díjat

A Hargitai Megyenapok keretében csütörtök délután Székelyudvarhelyen átadták a Hargita Megyéért Díjat. A rangos kitüntetést ezúttal Fazakas Szabolcs, a Legendárium megálmodója, a szejkefürdői Mini-Erdély Park alapítója vehette át értékteremtő munkásságáért.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Fazakas Szabolcs kapta a Hargita Megyéért Díjat
Átadták a díjat. Értékteremtő munkáért járt az elismerés Fotó: Hodgyai István

A rendezvényen a szervezők emlékeztettek: a Hargita Megyéért Díjat 2001-ben alapította a megyei önkormányzat, amelyet évről évre olyan személynek adományoznak, aki kiemelkedő tevékenysége által hozzájárult a megye jó hírének öregbítéséhez. Az idén Székelyudvarhely szolgált az esemény helyszínéül, a városháza Szent István termében tartották meg a rendezvényt, és értelemszerűen Udvarhelyszékről került ki a díjazott is. Az ünneplőket Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke köszöntötte házigazdaként. Beszédében hangsúlyozta: Hargita megyéért és Székelyudvarhelyért sokan sokat tesznek, akikre méltán büszkék lehetünk mindannyian. A díj odaítélésével pedig hangot adnak ennek a büszkeségüknek. 

– Hargita Megye Tanácsának ez a díj a legrangosabb elismerése, és ezt minden évben olyan személyiségeknek ítéljük oda, akik tevékenységéből az egész közösség gazdagodik – fogalmazott.

Hodgyai István
Az átadás pillanata

Hozzátette, minden évben a megye más-más régiója tehet javaslatot a díjazott személyre, ezúttal az udvarhelyszékieken volt a sor, és már várták, hogy az idei díjazottnak meg tudják köszönni azt a közel másfél évtizedes munkát, amellyel nemcsak Udvarhelyszéket és Hargita megyét, hanem egész Székelyföldet építi intellektuálisan, kulturális és turisztikai szempontból egyaránt.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke folytatta a köszöntők sorát. Emlékeztetett:

a díj megalapítása óta Hargita Megye Tanácsának célja, hogy a közösségformáló egyéni tevékenységeket jutalmazza,

s ezzel is követendő példát állítson a közösségek tagjai elé. A megyeelnök ugyanakkor bejelentette az idei díjazott személyét is, Fazakas Szabolcsot.

– Én hiszem, hogy az

eddigi munkája nemcsak értékmentés, hanem értékteremtés is egyben. Bátran állítom, hogy a megye egyik legeredményesebb nagykövetét díjazzuk ma

– fogalmazott Borboly Csaba.

Fazakas Szabolcs megköszönte az elismerést, amely mint megjegyezte, igencsak megtisztelő számára. 

Hodgyai István
Az elismerő gesztus ereje. Képes mosolyt fakasztani

– Nagyon örülök ennek az elismerésnek, hiszen a közösségtől kaptam, közösségi munkáért, de van emögött egy vállalkozás is, amelyben negyvenhét munkatárssal dolgozunk.

Mindezt azért tesszük, hogy még több embert vonzzunk térségünkbe, és pozitív élményekkel távozzanak Udvarhelyszékről. Jólesik, hogy a megye vezetősége is elismeri a munkánkat – mondta a díjazott. Fazakas Szabolcs hozzátette: ez a díj számára nemcsak visszaigazolás a közösség részéről, hanem biztatás is egyben a munka folytatására. Kiemelte, ma már nemcsak Legendáriumról beszélhetünk, hanem Mini- Erdély Parkról, Orbán Balázs Látogatóközpontról, és nagyon sok megvalósításra váró tervük is van. Többek közt bogárpark, továbbá legó- és édességmúzeum létrehozását tervezik.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!