Hirdetés

Első a biztonság

Több bejelentést is kapott az elmúlt időszakban veszélyesnek vélt köztéri fák miatt a gyergyószentmiklósi városháza. Az illetékes bizottság véleményezése alapján 90, többnyire kiöregedett vagy korhadt példányt vágnak ki a közvetkező időszakban. A polgármester azt ígérte, még idén tavasszal pótolják is csemetékkel.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Első a biztonság
Beteg, korhadt fákat vágnak ki. Tavasszal pótolják a hiányukat Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Elsőként a Kórház utcai parkolóban láttak hozzá a kiöregedett fák kivágásához a gyergyószentmiklósi városháza mellékgazdaságának munkatársai. Ebben a zónában legalább két napra való munka van, aztán más városrészeken, a lakónegyedekben is beavatkoznak.


Hirdetés

– Láttuk a tavalyi vihar után, hogy milyen tetemes károkat tudnak okozni a beteg fák. Veszélyesek lehetnek ingatlanokra, járművekre, ezért megelőző intézkedésként szükséges az eltávolításuk

– indokolta Csergő Tibor polgármester az intézkedést, s megjegyezte, a kivágott fákat tüzelőként hasznosítják

Barabás-Pál Hajnalka
A munkálatnak pontos ütemezése nincs, hiszen változó, hogy mennyi időt vesz fel egy-egy kijelölt fa kivágása, feldarabolása és elszállítása, de a polgármester azt mondta, a közösségi médiában jelezni fogják, mely városrészeken várható ilyen beavatkozás, hogy az illető zónákban ne parkoljanak autók. Körbe is zárják a beavatkozások helyszíneit mindenki biztonsága érdekében. Csergő Tibor a munkálat kapcsán azt is közölte, a tavasz folyamán csemeteültetési akció is várható: mintegy 500 fát ültetnek el Gyergyószentmiklós közterein, ebből kétszázat a mobilitás projekt részeként.
A városban egyébként tavaly is nagyon sok fát vágtak ki, teljes fasorok tűntek el az átépítési munkálatok miatt. A Tűzoltó utcában fiatal, mutatós gömbfasor tűnt el, a Bucsin negyedben tuják és idősebb lombhullatók, a Virág negyedben szintén fiatal díszfák.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!