Hirdetés

Elkészülhet év végéig a Maroskece–Aranyosgyéres szakasz

Év végéig átadhatják a forgalomnak az észak-erdélyi autópálya Maroskece és Aranyosgyéres közötti, 15,7 kilométeres szakaszát – nyilatkozta a közlekedési miniszter.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Elkészülhet év végéig a Maroskece–Aranyosgyéres szakasz
Illusztráció Fotó: Molnár Szabolcs, Pixabay

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint Sorin Grindeanu munkalátogatást tett szerdán a sztrádaszakasz építőtelepén. A helyszínen adott nyilatkozatában emlékeztetett, hogy az építési munkálatok eredetileg 2016-ban kezdődtek el, de nem haladtak a megfelelő ütemben, ezért szerződést bontottak az építőcéggel, és újabb versenytárgyalást írtak ki az autópálya-szakasz megtervezésére és kivitelezésére. Ezt a Strabag–Geiger társulás nyerte meg, amely tavaly ősszel látott munkához. „Azóta nagyon jó ütemben haladnak a munkálatok, és optimisták vagyunk, hogy az év végére át tudjuk adni a forgalomnak ezt a sztrádaszakaszt” – fogalmazott a miniszter. Hozzátette, ehhez kedvező időjárásra is szükség van, mert ha sokat esik, lassul a munkatempó.

A Maroskece és Aranyosgyéres közötti, 15,7 kilométer hosszú sztrádaszakaszt a Strabag Kft. és a Geiger Transilvania Kft. alkotta cégtársulás építi a közúti infrastruktúrát kezelő országos társasággal (CNAIR) kötött, mintegy 420 millió lej értékű szerződés alapján.

A szerződést tavaly októberben írták alá, a kivitelezés határideje 2024 augusztusa. A korábbi építővel, a Stracóval kötött szerződés felmondásáig a munkálatok 39 százaléka készült el.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!