Hirdetés

Egy nehéz és egy könnyű Sportklub-siker

Eredetileg két páros találkozóval indult volna a Nagy Attila-Ferenc által vezetett szövetség részéről kiírt román jégkorongbajnokság, ám csak Csíkszeredában rendeztek mérkőzéseket. A Sportklub meccsről meccsre rázódik bele a játékba.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Egy nehéz és egy könnyű Sportklub-siker
Folyamatosan rázódik bele a játékba a Sportklub Fotó: László F. Csaba

Elkezdődött a román jégkorongbajnokság, legalábbis az a kiírás, amelyet az idén április 6-án megválasztott Nagy Attila-Ferenc irányít, ugyanis a „másik román bajnokság” csak e hónap 23-án indulna, ám a nemzetközi szakszövetség szerint a Nagy-féle kiírás az érvényes.
Eredetileg a Csíkszeredai Sportklub – Sapientia U23, valamint a Bukaresti Steaua – Brassói Corona összecsapások voltak terítéken, ám utóbbi párharcot a fővárosi alakulat kérésére egy későbbi időpontra halasztották.
Csíkszeredában viszont megrendezték a Sportklub – Sapientia U23 összecsapásokat. A Sportklub játékán látszott, hogy alig pár napja vannak jégén, és még sok időre van szükség, amíg csapattá érnek. Ennek ellenére a múlt szerdai Háromszéki Ágyúsok elleni meccshez képest szemmel látható volt a fejlődés.
Ennek ellenére a vendégek kezdték a gólgyártást már a második percben, emberelőnyben. Jó 10 perc kellett a kék-fehéreknek, hogy felvegyék a ritmust, és jött is az egyenlítő találat. A középső harmadra teljesen felborult a pálya. A Sportklub egyértelműen dominált, és a levegőben lógott a gól. Erre végül a 29. percben került sor, amikor Milan szerezte meg a vezetést. És hogy nem született több gól, az a Sapientia kapusának, Bíró Nándornak volt köszönhető, aki parádézott. A zárófelvonásra összekapta magát a Perr Lundell által irányított Sapientia, és a 47. percben Ambrus potyázását követően Lázár Menyhért egyenlített. Ekkor még egyet rákapcsolt a Sportklub, hogy nyolc percre rá Péter Balázs kotorjon be egy kipattanót.
A párharc második meccsére a Sportklub játéka még jobban összeállt, és esélyt sem adtak a vendégeknek. Az első két harmadban három-három gólt, míg a záró 20 perc alatt egy gólt szereztek, és könnyedén húzták be a győzelmet.
A Sportklub csapatában nem volt ott Agafonov, valamint a frissen igazolt Masonius, illetve Rutkowski. Jégre lépett viszont Ricci, McNally, Brown, Netterberg. A Sapientiánál pedig Asevlov után egy fiatal amerikai is bemutatkozott Stetson személyében.

Román bajnokság, eredmények
Péntek: Csíkszeredai Sportklub – Sapientia U23 3–2 (1–1, 1–0, 1–1) /Salló (16.), Milan (29.), Péter B. (55.), illetve Galusnyák (2.), Lázár M. (47.)/.
Szombat: Csíkszeredai Sportklub – Sapientia U23 7–0 (3–0, 3–0, 1–0) /Péter (12.), Netterberg (13.), Becze (19.), Milan (30.), Reisz (31.), Részegh T. (32.), Ricci (52.)/.
A Bukaresti Steaua – Brassói Corona páros mérkőzést a „bakák” kérésére elhalasztották.
A heti műsor, hétfőn: Gyergyói HK – Háromszéki Ágyúsok (18.30); péntek: Gyergyói HK – Sapientia U23 (18.30); szombat: Galaci VSK – Csíkszeredai Sportklub (18.30), Gyergyói HK – Sapientia U23 (18.30); vasárnap: Galaci VSK – Csíkszeredai Sportklub (18.30).

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!