Hirdetés

Csíkszereda talán Székelyföld legnagyobb játszóterének ad otthont a gyermeknapon

Játszótérré alakult egész Csíkszereda június elsején a gyermeknap alkalmából: a Csíki Csobbanótól egészen a Petőfi utcáig, a város több pontján programok sokasága várja gyerekeket és az őket kísérő felnőtteket. 

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Csíkszereda talán Székelyföld legnagyobb játszóterének ad otthont a gyermeknapon
Fotó: László F. Csaba

Gyerekzsivajtól hangos Csíkszereda központja, arcfestés, kézműves-foglalkozások, gyermekkoncertek és ügyességi feladatok is színesítik a munkaszüneti napot. A város különböző pontjain több ezer gyerek talált számára kedves elfoglaltságot, sőt a felnőttek is, ha csak egy napra is, de ismét felidézhetik a gyermekkor boldog éveit. 

László F. Csaba

A város főterén kipróbálhatók a különböző gépjárművek – mentőautó, tűzoltóautó, motorkerékpárok stb. –, az egész napon át tartó esemény fiatalt és időst egyaránt megmozgat. A kilátogatóknak alkalmuk nyílik sétabuszozásra, sőt motorkerékpározásra is. Forró Botond, a Safety Bike Motorosok elnöke kifejtette, a mai nap bárki felülhet a neki tetsző motorkerékpárra, sőt a nagyobbakat egy körre is elviszik.

– Tíz motorkerékpárral jöttünk ki, kisebbek és nagyobbak egyaránt felülhetnek egy-egy kollégám mögé – mondta az elnök. 

László F. Csaba

Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere az idei gyermeknapi események kapcsán kifejtette: a város egy napra gyermekbarát környékké változik. 

Kijelenthetem, Csíkszereda talán jelenleg Székelyföld legnagyobb játszóterének ad otthont.

A Gál Sándor tértől egészen a polgármesteri hivatalig, a Jégpálya negyedtől a Petőfi Sándor utcáig minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere – mondta az alpolgármester. Hozzátette: bárkinek, aki a mai napon ellátogat Csíkszeredába, garantáltan élményekben lesz része. 

László F. Csaba

– Magam is egy napra újra gyerek lehetek. A pünkösdi búcsút követően az egyik legfontosabb nap a gyermeknap. Fontos, hogy megünnepeljük e jeles alkalmat, hiszen gyerekeink jelentik a jövőt – hívta fel a figyelmet Bors Béla. Azt is elmondta, hogy a szervezésben az önkormányzat mellett a városban működő valamennyi intézmény és civil szervezet, de magánvállalkozók is szívesen tettek eleget a felkérésnek, és csatlakoztak, hogy felejthetetlenné tegyék a városban szervezett gyermeknapot.

László F. Csaba

– A tavalyhoz képest az idén állatsimogatóval is várjuk a gyerekeket, sőt a Csobbanóban, a Csíki Moziban, de még a Csíki Játékszínnél is programok várják a fiatalokat. A központi parkban pedig játékok, arcfestés és gyerekkoncertek színesítik a mai kínálatot – tudtuk meg az alpolgármestertől. 

Kívánom, hogy ma minél több felnőtt kapcsolódjon ki és élje át ismét kissé azt, hogy milyen is volt gyermeknek lenni, magam is ezt teszem

– üzente Bors Béla. A programok estig tartanak. 

László F. Csaba

László F. Csaba

László F. Csaba

László F. Csaba

László F. Csaba

László F. Csaba



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!