Hirdetés

Búcsúzott a kupától a Golimpiákosz

Jobbnak bizonyult a Román Kupa regionális szakaszában a Marosvásárhelyi ASA, amely szombaton 4-1-re győzte le hazai pályán a Székelyudvarhelyi Golimpiákoszt. Második vereségükkel az udvarhelyiek elbúcsúztak a kupasorozat további küzdelmeitől.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Búcsúzott a kupától a Golimpiákosz
Jó idényt zárt a Román Kupa megyei győztese Fotó: Hodgyai István

Szombaton folytatódtak a jövő évi labdarúgó Román Kupa regionális szakaszának küzdelmei, a 3-as középrégió 1. csoportjának második fordulójában Hargita megye kupagyőztese, a Székelyudvarhelyi Golimpiákosz Marosvásárhelyre utazott, ahol az első fordulóban pihenő ASA ellen szerette volna kiharcolni a továbbjutást.
A Maros megyei kupagyőztes a sokadik sportegyesület, amely a román hadsereg egykori klubjának nevét, avagy annak betűjelét viseli, a klub képviselői szerint birtokolják a névvel járó jogokat és az 1962-ben alapított klub eredménylistáját is, önmagukat pedig a város egyetlen hagyományos csapatának nevezik, dacára annak, hogy a Marosvásárhelyi SE sokkal régebbi, 1898-as alapítású. Az új ASA két évvel ezelőtt a harmadosztályba való feljutás szándékával állt a 4. Liga rajtvonalára, a legutóbbi idényben a második helyen végzett.
A szombati vendége,

a Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz inkább minősül baráti társaságnak, semmint sportklubnak, a játékosai hobbiból kergetik a labdát, mégis a megyei kupadöntőben óriási meglepetésre legyőzték a megyei bajnok Gyergyószentmilósi VSK csapatát.

Múlt szerdán, a Román Kupa regionális szakaszának első fordulójában a végig kiegyensúlyozott találkozón a végjátékban maradtak alul a Brassó megyei kupagyőztes Keresztényfalvi Interrel szemben. A szombati találkozóra az udvarhelyiek öt alapemberüket nélkülözve utaztak el, ráadásul a keskenyebb és műgyepes pályához szokott gárda dolgát az is nehezítette, hogy füves pályán rendezték a mérkőzést. A hazaiak már a 8. percben vezetéshez jutottak, erre még tudott válaszolni a Golimpiákosz, de az ASA gyorsan visszaszerezte az előnyt, amit a szünetig meg is duplázott. A második félidő újabb hazai góllal kezdődött, a hazai fölény ellenére több gól nem született. Az udvarhelyiek a maximumot hozták ki magukból, az ASA pedig letudottnak tekintette a párharcot.
A továbbjutóról a csoport utolsó mérkőzése dönt, amelyet a Keresztényfalvi Inter és a Marosvásárhelyi ASA csapatai szerdán, július 19-én játszanak.


A Székelyudvarhelyi Golimpiákosznak a kiesés ellenére sem lehet oka panaszra, megyei kupagyőzelmével így is jóval többet nyújtott, mint azt előzőleg elvárni lehetett tőlük.

Román Kupa, regionális szakasz
Középrégió, 1. csoport
1. forduló: Székelyudvarhelyi Golimpiákosz - Inter Keresztényfala 1-2 (1-1). Gólszerzők: Jankó Levente (15.), illetve Manole Marius (37.), Mușetescu Eduard (86.).
2. forduló: Marosvásárhelyi ASA – Székelyudvarhelyi Golimpiákosz 4-1 (3-1). Gólszerzők: Darius Ghirca (8., 38.), Paul Pop (26.), Szilágyi Arnold (46.), illetve Balázsi Attila (22.)
3. forduló: szerdán: Inter Keresztényfalva - Marosvásárhelyi ASA (18).


 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!