Hirdetés

Bő két és fél százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

A nyers adatok szerint 2,7 százalékkal, a szezonálisan kiigazított adatok alapján 2,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Romániában az év első hét hónapjában 2022 azonos időszakához képest – közölte szerdán az Országos Statisztikai Intézet (INS).

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Bő két és fél százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom
Illusztráció Fotó: Fotó: Bege Botond / Hargita Népe Archív

A nyers adatok szerinti 2,7 százalékos növekedéshez elsősorban a nem élelmiszertermékek eladásának 4,4 százalékos, valamint az élelmiszerek, italok és dohánytermékek értékesítésének 3,6 százalékos gyarapodása járult hozzá. Az üzemanyagok forgalma 2,3 százalékkal visszaesett a múlt év azonos időszakához mérten. A kiigazított adatok szerint az idei első hét hónapban a nem élelmiszertermékek eladása 4,1, az élelmiszereké, italoké és dohánytermékeké 3,1 százalékkal nőtt, az üzemanyagok forgalma 1,4 százalékkal csökkent.
Csak júliusban a nyers adatok alapján 5,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom júniushoz képest, miután az üzemanyagok eladása 10,5 százalékkal, az élelmiszereké, italoké és dohánytermékeké 5,5 százalékkal, a nem élelmiszertermékek értékesítése 3,4 százalékkal növekedett.
A kiigazított adatok szerint 0,3 százalékos visszaesést jegyeztek az idei hetedik hónapban júniushoz mérten, miután az üzemanyagok eladása 1,3 százalékkal, az élelmiszereké, italoké és dohánytermékeké 0,6 százalékkal csökkent. A nem élelmiszertermékek értékesítése 1 százalékkal nőtt – közölte az INS.

A fenti adatok a személygépkocsi- és a motorkerékpár-értékesítéseket nem tartalmazzák – idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!