Hirdetés

Biztonságos körülmények között játszhatnak

Közösségi összefogás ered­ményeként jött létre az a játszótér, amelyet vasárnap hivatalosan is felavattak Székelyvarságon, a település központjában.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Biztonságos körülmények között játszhatnak
Öröm. Gyerekek vágták el a szalagot Fotó: Fábián Erzsébet

Hinták, csúszdák, má­szó­fal, ugróiskola, és minden, amire csak szükség lehet a felhőtlen játékhoz, helyet kapott az új székelyvarsági játszótéren, amelyet vasárnap vehettek először birtokukba a gyermekek. Az új létesítményt az óvoda udavarán állították fel, ám ez nem azt jelenti, hogy csak tanítási idő alatt és csak a legkisebbek használhatják, hanem minden gyermek előtt nyitva áll a kapu. 
A játszótér hiánypótló, megálmodója Borbély Zsuzsa helyi óvónő volt. Mint mondta, kisgyermekes szülők között gyakran felmerül az igény egy játszótérre, ahol délutánonként, hétvégente is biztonságos körülmények között tudhatják a gyermekeiket, így született meg az alapgondolat. 
Az elképzelést tettek követték, és az elmúlt évben részt vettek a Szé­kely­ud­var­he­lyi Közösségi Alapítvány Fuss neki adománygyűjtő rendezvényén, ahol a szülőkből, fiatalokból, helyi el­szár­mazottakból, sőt óvodásokból álló nagyköveteknek jelentős összeget sikerült összegyűjteniük a különböző támogatóknak köszönhetően. A játszótér így közel harmincezer lejből valósulhatott meg. 

– Nagyon sok jószándékú ember mellénk állt, és közös összefogással sikerült valami maradandót alkotnunk, amelynek főleg a gyermekek a haszonélvezői. Elnézve a boldog arcokat, úgy érzem, megérte a rengeteg befektetett munkát

–fogalmazott Borbély Zsuzsa, ötletgazda. Mint mondta, az elmúlt hónapokban létrehozták a Szé­kely­var­sá­gi Szülők Egye­sü­letét is, így a jövőben nagyobb eséllyel használhatják ki a kínálkozó pályázati lehetőségeket. Az új játszóelemek vasból készültek, hogy minél tovább megmaradjanak. 

– Az elmúlt években is volt lehetőségük játszani az óvodásoknak az udvaron, ám szomorúan tapasztaltuk, hogy az elmúlt tíz évben két, faelemekből álló játszótér is veszélyessé, szinte használhatatlanná vált. Ezért döntöttünk most a fém elemek mellett

– magyarázta. Hozzátette, nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra, így csúszásgátló gumiszőnyeggel láttak el minden felállított játékelemet. A székelyvarsági központi óvoda épülete is megszépült az utóbbi hetekben: hőszigetelték és újrafestették a falakat, ezzel is egységes képet adva az oktatási intézménynek. A munkálatok értéke háromszázezer lej volt, amelyet a helyi önkormányzat saját költségvetésből finanszírozott.
 

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!