Hirdetés

Augusztuson át tartó falunap

Az önkéntestűzoltó-vetélkedőkhöz képest lazább, falunapi hangulatot előtérbe helyező versenyen mérték össze tudásukat a környékbeli önkéntes tűzoltók. Csíkszentkirályon a szombaton elkezdődött az augusztusban minden hétvégén átívelő falunapi rendezvénysorozat.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Augusztuson át tartó falunap
Csíkszentkirályon végigvonultak a tűzoltóautókkal, egészen a futballpályáig Fotó: Veres Nándor

A csíkszentkirályi falunapi programok részeként önkéntestűzoltó-napot tartottak, ahol a házigazda csíkszentkirályi önkéntesek mellett a környékről – Csíkszentimre, Csíkkozmás és Lázárfalva három csapattal, Tusnádfürdő és Csíkszentmárton – érkeztek önkéntestűzoltó-csapatok. 

A vetélkedő több kisebb ügyességi próbából állt, ahol a végelszámolásnál a legjobbnak a házigazda Csíkszentkirály Önkéntes Tűzoltócsapata bizonyult. Az ügyességi feladatok mellett a gyorsaságot és a precizitást egyaránt pontozta a versenyzsűri. A szombati nappal elkezdődtek a csíkszentkirályi falunapok, mától augusztus minden hétvégéjén különböző programokkal várják az érdeklődőket. Székely Ernő, Csíkszentkirály polgármestere kifejtette: a mai nappal ráhangolódtak az következő hétvégékre. 

– Jövő hétvégén a településünk búcsúját, azaz augusztus 20-át ünnepeljük, akkor sport- és kulturális programokkal készülünk elsősorban a szűkebb helyi közösségnek. Azonban augusztus utolsó hétvégéjére immár a III. Csíkszentkirályi Roncsderbit tartjuk, ahová minden motorsport iránt érdeklődőt szívesen látunk – adott ízelítőt a falunapi rendezvényekből a polgármester. 

Veres Nándor

Veres Nándor

Veres Nándor

Veres Nándor

Veres Nándor

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!