Hirdetés

Augusztusban indul a felkészülés

Sok még a kérdőjel a másodosztályos felnőtt férfi kézilabda új bajnoki idényével kapcsolatban, egyelőre annyit tudni, hogy szep­tember közepén startol el. Az udvarhelyi kézisek augusztus elsején szűkített kerettel kezdik meg a felkészülést.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Augusztusban indul a felkészülés
Augusztus elsején már edzőteremben izzadnak a fiúk Fotó: Hodgyai István

A játékosok még pihennek, de a VSK Székelyudvarhely háza táján már zajlanak a megbeszélések a város férfi kézilabdacsapatának új bajnoki idényével kapcsolatosan.

Bizonytalan lebonyolítás
Az élvonalból való kiesését követően az udvarhelyi felnőtt kézilabdacsapat a másodosztályban indul, bár a bajnokság lebonyolításának mikéntjéről egyelőre kérdésből van több, semmint válaszból.

– Mi is a szövetség honlapján megjelent információkból tájékozódunk,

annyit tudunk, hogy a legutóbbi vezetőtanácsülésen nem fogadták el azokat a változtatásokat, amelyeket szerettek volna eszközölni,

így maradt a múlt idény szabályzata, de ezeket sem sikerült még teljesen frissíteni – válaszolta kérdésünkre Sipos Lóránt vezetőedző. Hozzátette, hogy „valamiféle” szabályzat van a szakszövetség honlapján, de ez nem túlságosan egyértelmű. Egyelőre annyit tudni, hogy a felnőtt férfi kézilabda másodosztályos bajnoksága szeptember 16-án kezdődik, de még kérdéses, hogy milyen lebonyolítási rendszerben zajlik majd a pontvadászat, illetve a benevezett csapatok számától függően döntenek majd a jövőben arról is, hogy két, három vagy négy csoporttal indul-e a bajnoki idény.
– Egyelőre csak egy dátumot kaptunk, reméljük, ez nem fog változni, és nem kell utólag hozzáigazítani a felkészülésünket – jegyezte meg Sipos.

Augusztusi start

A kézis fiúk számára augusztus elsején fújnak gyülekezőt, ezt követően Sipos Lóránt vezetőedző és Nagy Sándor erőnléti edző irányításával megkezdődnek a fizikai tréningek, nyilván ezzel párhuzamosan labdás edzések is szerepelnek a programban. Augusztus második felére felkészülési mérkőzéseket is terveznek, hogy minél inkább rá tudjanak hangolódni a bajnoki idényre. A kerettel kapcsolatosan Sipos elmondta, hogy lesznek távozók és érkezők is, teljes képet a felkészülési időszak kezdetére kaphatunk. Kifejtette, hogy

szűkebb kerettel vágnak neki a bajnokságnak, arra törekedtek, hogy megtartsák az értékesebb játékosokat, akár idegenlégiósokat is, és a keretet fiatalabb játékosokkal egészítsék ki.


A célkitűzésekről a VSK ügyvezetője fogalmazta meg a rövid és hosszú távú terveket. – Egyértelműen az a cél, hogy ott legyünk az élvonalban, hogy saját kezünkben legyen a sorsunk, és lehetőség szerint kiharcoljuk a feljutást, hogy aztán a következő években meg tudjuk vetni lábunkat az élvonalban – összegzett Mester Zoltán.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!