Hirdetés

Bethlen Gábor-díjjal tüntette ki a megyei tanács Székely Ernő polgármestert

A Csíkszentkirályon tartott, keddi megyei tanácsülésen Székely Ernő polgármester Bethlen Gábor-díjat vehetett át a megyeelnöktől a település élén végzett munkája elismeréseként. Folytatták a jövedelemadó hatszázalékos visszaosztását a megye településeinek, a kórház digitalizációjával pedig a bürokratikus ügyintézést csökkentenék. 

Vlaicu Lajos
Bethlen Gábor-díjjal tüntette ki a megyei tanács Székely Ernő polgármestert
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Bethlen Gábor-díjat adott át Székely Ernőnek, Csíkszentkirály polgármesterének a falu élén végzett munkájáért Fotó: Vlaicu Lajos

Hargita Megye Tanácsa soron kívüli ülést tartott szerdán a csíkszentkirályi kultúrotthonban. A megyei döntéshozó testület összesen 34 napirendi pontról szavazott. Az ülésre érkezőket a Csíkszentkirályi Ifjúsági Fúvósok köszöntötték Sándor Árpád karnagy vezetésével. Székely Ernő, Csíkszentkirály polgármestere a megyei elöljáróknak rövid történelmi ízelítőt és a községben megvalósított, illetve tervezés alatt álló projekteket egyaránt ismertette. 


Hirdetés

A megyeelnök Bethlen Gábor-díjjal tüntette ki Székely Ernőt az alcsíki település élén végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként. Székely Ernő egyike azon kevés polgármestereknek, akik a leghosszabb ideje szolgálatot teljesítenek településük élén. Borboly kiemelte: ez a díj a közigazgatásban legrangosabb elismerésnek számít azon kitüntetések közül, amelyeket a megyei tanács odaítélhet.

Vlaicu Lajos

– A polgármester munkája példaértékű, tanácsos kollégáim most a községben látottak alapján maguk is tanúi lehettek ennek. Emellett az ülés helyszínéül azért is választottuk Csíkszentkirályt, mert a műemlékvédelmi szempontból fontos, egykoron vízimalomként működő épület megvásárlását is támogatja a megyei tanács – hívta fel a figyelmet a megyeelnök.

A megyei tanács hatszázalékos adójának visszaosztásából több Hargita megyei település részesült, hogy egyéni projektjeit megvalósíthassa. 

Vlaicu Lajos

A megyeelnök fontosnak tartja a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház betegellátó rendszerének digitalizációját.

– A kórház elöljáróival együtt tovább szeretnénk korszerűsíteni a betegellátó rendszert, hogy a bürokratikus folyamatokat egyszerűsítsük, és a kórház ügyintézése gördülékenyebben működjön. Emellett több megyei besorolású útszakasz korszerűsítéséről is szavaztunk ma – emelte ki a főbb napirendi pontokat Borboly Csaba.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!