Hirdetés

Kényelmet szolgáló beruházások

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc

Alcsíkon a jó idővel beindul a nagyüzem, legalábbis, ami az infrastrukturális beruházásokat érinti. Elképzelések, tervek és kivitelezők hada várja, hogy eldördüljön a kezdést jelző startpisztoly. Onnantól kezdetét veszi 2023 szociális, kulturális és alapinfrastrukturális fejlődése. 
Az imént felsoroltak közül szükség van mindegyikre, de leginkább a vízhálózat kiépítésére. Ugyanis hiába, hogy a Kárpát-medence, de különösen az alcsíki medence ásványvizekben bővelkedik és lépten-nyomon ivóvíz bugyog fel, mégis méltán gondolnánk, hogy elfogadhatatlan tény, miszerint a XXI. században szállodák és lakók maradhatnak víz nélkül. Pedig a szóban forgó településeken korábban építettek vízvezetéket, csakhogy az elvégzett gyenge kivitelezési munkálatok után mintha senki nem lenne felelős. Természetesen, a jelenlegi vezetőséget könnyű okolni a problémáért, pedig ők folyamatosan azon dolgoznak, hogy megoldják azt. 
Másik alapinfrastruktúrát jelentő idei nagy projektek egyike a gázhálózat kiépítése a Csíki-medence azon területein, ahol a kétezres években az elmaradt. A gázhálózat kiépítésén nagy és egyesült erőkkel dolgoznak az önkormányzatok. Máshol utcát aszfaltoznak, térköveznek, biztonságot szolgáló járdákat építenek. 
Az infláció és az energiaárak emelkedésével előtérbe került az épületek energetikai javítása. Kultúrotthonok, iskolák hőszigetelését vették célba. Természetesen, szükség van rá, hiszen nem mindegy, mennyit pénz megy el az önkormányzatok által fenntartott épületek fűtésére és számláinak fizetésére. 
Kezdődjék hát a hajsza. Hogy egészen pontosan miért? Kissé tekintsünk előre a jövőbe. 2023, kétség sem férhet hozzá, az az év, amely vízválasztóként szolgálhat sok település vezetőinek mandátuma folytatásában. Ugyanis 2024 az önkormányzati választások éve is lesz, testületek és elöljárók feje fölött leng az inga. Innentől kezdve muszáj lépni, hogy jövőre ollót lehessen ragadni és a nép kényelmét valamiképpen kielégíteni, amennyire a szűkös költségvetés és az infláció sújtotta rendszer azt lehetővé teszi. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!