Hirdetés

Vezetéket cserél a szolgáltató

Kicseréli az elektromos vezetékeket és villanyoszlopokat, illetve két transzformátort is elhelyez az áramszolgáltató Csatószegen, mivel a faluban évek óta gondok voltak az áramellátással. Je­len­leg szakaszos áramkie­sé­sek vannak a faluban, és a munkát jövő nyáron feje­zik be, de a polgármester szerint a lakók megértőek.

Péter Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Vezetéket cserél a szolgáltató
Zajlik a munka Fotó: Péter Ágnes

Csatószegen évek óta gondok voltak az áramellátással, mert alacsony a feszültség a hálózatban, tudtuk meg Kozma Istvántól, Csíkszentsimon község polgármesterétől. Az elöljáró elmondása szerint próbálták megoldani a problémát, végül idén nyáron látott hozzá az Electrica áramszolgáltató (Electrica Furnizare), hogy kicserélje a teljes vezetékhálózatot, valamint százhúsz új villanyoszlopot helyezzen el a régiek helyén. Két új transzformátort is telepítenek a faluba, az egyiket a templom mellé, a másikat pedig a csatószegi borvízforrás mellé fogják tenni. A fogyasztásmérőket – villanyórákat – is kicserélik minden háztartásban, és nem a lakásokban fogják elhelyezni azokat, hanem az oszlopokon, ezzel is megkönnyítve a villanyórák leolvasását. A szolgáltató beruházásának értéke hétmillió lej. A polgármester hozzátette, a transzformátorokat még idén elhelyezik, de a teljes munkálat jövő nyárig fog tartani. 


Hirdetés

– Jelenleg szakaszos áram­ki­esések vannak a faluban, de a lakosokat előzőleg ér­te­sítik, hogy melyik falurészen, mennyi ideig nem lesz áram. Többnyire délelőtt, pár ó­ráig nincs szolgálta­tás, de a helyiek megértőek ezzel kapcsolatban

– közölte a polgármester.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!