Hirdetés

Törmelékmentesítették a részben beomlott bentlakás épületét

Befejezték a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium részben beomlott bentlakásépületének törmelékmentesítését és biztonságossá tették a belső teret a Hargita Megyei Építkezési Felügyelőség tájékoztatása szerint – közölte hétfőn a Hargita megyei kormányhivatal.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Törmelékmentesítették a részben beomlott bentlakás épületét
Felállványozva. Biztonságos már a belső tér a kormányhivatal szerint Fotó: Hodgyai István

A közlemény szerint pénteken ülésezett a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumnál a 2023. december 18-án történt tragédia körülményeit kivizsgáló bizottság, a munkamegbeszélésen számba vették a fejleményeket. Mint részletezték: jelenleg is folytatják az épületet kívülről megerősítő munkát, elkészültek a szerkezet támasztóalapjai. Lezárult az építkezési engedély kiadására vonatkozó ellenőrzés a székelyudvarhelyi városházán. Emlékeztettek: tízezer lejre büntették a polgármestert, a város főjegyzőjét és főépítészét. A bentlakás felújításához új építkezési engedélyre lesz szükség, műszaki szakvélemény és műszaki helyreállítási terv alapján.  
A bizottság tagintézményei a továbbiakban is figyelemmel fogják kísérni a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásának otthont adó épület biztonságossá tételének folyamatát – áll a prefektusi hivatal közleményében.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!