Hirdetés

Nem kell jogosítvány, csak lendület

Harmadik éve működtetik Székelyudvarhelyen a Lábbusz programot, amelynek célja az, hogy minél több gyermek autó helyett gyalog menjen reggel iskolába. Könnyebbség ez a szülőknek, de a városi forgalomnak is, nem utolsósorban frissítő mozgással indulhat a nap. A Lábbuszhoz viszont sofőrök is kellenek, a program működtetői önkéntesek jelentkezését várják.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nem kell jogosítvány, csak lendület
Gyalog is el lehet érni az iskolába, csak fel kell pattanni a Lábbuszra Fotó: Polgármesteri Hivatal/Fb

A tanév kezdetével új­ra­in­dultak a székely­ud­var­helyi Lábbusz­-járatok, hogy iskolába vigyék a gyerekeket – adta hírül a polgármesteri hivatal és a Művelődési Ház, amelyek szervezésében az elmúlt tanévben is nagy sikerrel működött a közösségi program. Hét megállója volt a környezettudatos „járgánynak”, ahonnan felnőttek felügyeletével gyalog jutottak el az iskolába a gyerekek, átlagosan 50-60-an választották a reggeli közös sétát. A „buszvezetők” intézmények, civil- és ifjúsági szervezetek, sportegyesületek vállalkozó szellemű munkatársainak soraiból kerültek ki, és néhány szülő is bekapcsolódott a programba.
Az új Lábbusz-járatok egyelőre a szombatfalvi Népháztól, a Lidl-parkoló sarkánál lévő buszmegállótól, a Stúdió Mozi előtti, valamint a csereháti buszmegállóktól indulnak, ezeken a helyszíneken van reggel gyülekező, ahol a felnőttek várják, majd egészen az iskolák kapujáig kísérik a gyermekeket. Első héten a polgármesteri hivatal munkatársai vállalták a „sofőrködést”. Egyelőre az előző évhez képest jóval kevesebben csatlakoztak, a legtöbben a II. Rákóczi Ferenc utcai megállónál gyülekeztek, innen 21 kisgyerek „lábbuszozott” iskolába – tudtuk meg a polgármesteri hivatalnál. Érdeklődés hiányában maradt ki a Tábor lakótelepi és a sportcsarnok mellől induló „járat”. Ezen a héten a Művelődési Ház munkatársai kísérik a többnyire elemi osztályos diákokat reggelente, és további intézmények, munkaközösségek jelentkezését várja a gyaloglást népszerűsítő, forgalombarát program, érdeklődni, feliratkozni a 0266–218147-es telefonszámon lehet. Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!