Hirdetés

Meghosszabbították a Szülőföldön magyarul támogatásainak kifizetési határidejét

Az OTP Bank Románia 2024. február 29-éig hosszabbította meg a 2022–2023-as tanévre szóló Szülőföldön magyarul program részeként nyújtott támogatások kifizetésének határidejét. 

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Meghosszabbították a Szülőföldön magyarul támogatásainak kifizetési határidejét
Fotó: Hodgyai István

A bank a kedvezményezett ügyfelek több mint 99%-ának már átutalta az 1260 lejes oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást. A Bethlen Gábor Alapkezelő iránymutatása szerint meghosszabbított határidő azon személyeket célozza, akik még nem éltek a támogatás kifizetéséhez szükséges számla megnyitására vonatkozó lehetőséggel.

A bankszámlával még nem rendelkező új igénylők lakóhelytől függetlenül az OTP Bank Románia bármely fiókjában megnyithatják a számlát, emellett a számla mindössze pár perc alatt online is könnyedén megnyitható az itt elérhető honlapon. Ha a folyamat során szükség van az értesítő levélben szereplő információkra, az az www.ertesito.ro oldalon továbbra is megtekinthető.  


Hirdetés

„A kedvezményezettek döntő többsége már megkapta a Szülőföldön magyarul program részeként nyújtott támogatást. Partnereinkkel azért döntöttünk a kifizetési határidő meghosszabbítása mellett, hogy bővítsük a lehetőségeit azon kedvezményezetteknek is, akik még nem nyitották meg a támogatás átutalásához szükséges számlát az OTP Banknál. Arra bátorítok mindenkit, hogy akár az OTP Bank fiókjaiban, akár az online felületeinket használva nyissák meg a számlát, és ne hagyják elveszni az aktuális kiírásban 1260 lejre emelt támogatás összegét” – idézi Fatér Gyulát, az OTP Bank Románia vezérigazgatóját a bank közleménye.

A Szülőföldön magyarul program 2022–2023-as tanévre szóló támogatásainak kifizetése 2023. szeptember 22-én kezdődött. Ebben a kiírásban eddig több mint 139 ezer kedvezményezett részesült oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatásban. A program támogatásainak kifizetésében az OTP Bank Románia a Bethlen Gábor Alapkezelő kizárólagos pénzügyi partnere Romániában.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!