Hirdetés

Harminc százalékkal nő átlagban az iskolaigazgatók és helyetteseik bruttó bére

A kormány jóváhagyta csütörtöki ülésén az oktatási intézmények vezetőinek alapbérét szabályozó határozatot – jelentette be az ülést követően a kormányszóvivő.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Harminc százalékkal nő átlagban az iskolaigazgatók és helyetteseik bruttó bére
Illusztráció Fotó: Hargita Népe Archív

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint Mihai Constantin elmondta, ezzel fel akarják számolni az iskolaigazgatói, igazgatóhelyettesi, főkönyvelői és főtitkári bérek terén tapasztalt egyenlőtlenségeket. A határozatba foglalt elv szerint az igazgató és igazgatóhelyettes alapfizetésének nagyobbnak kell lennie az osztályfőnöki tisztséget is betöltő, legnagyobb alapfizetésű tanárénál. Az iskolaigazgatók és helyetteseik bruttó bére átlagban 36 százalékkal nő idén 2023 decemberéhez viszonyítva, és ebből átlagban 30 százalékkal már januárban – számolt be a kormányszóvivő.


Hirdetés


Ligia Deca oktatási miniszter hétfőn kijelentette, hogy a tavaly alkalmazott és az idénre beütemezett béremelések nyomán egy első szakmai fokozatú iskolaigazgató havi bruttó bére 2024 júniusában elérheti a 11 484 lejt, a második fokozatú igazgató esetében az alapfizetés bruttó összege 11 812 lejt tehet ki havonta.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!