Hirdetés

Gyülekezőt fújtak az SZFC-nél

Hetven százalékban megújult kerettel, fiatal, de nem rutintalan csapattal vág neki a labdarúgó-harmadosztály új idényének a Székelyudvarhelyi FC. A várnál kevesebb idő maradt a felkészülésre, augusztus másodikán már élesben megy a csata.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Gyülekezőt fújtak az SZFC-nél
Az SZFC stábja: Cristian Robciuc, László Zsolt, Lucian Nicolau és Mitra Szilárd Fotó: Hodgyai István

A hétfő délutáni első edzéssel kezdte meg a felkészülést az új bajnoki idényre a labdarúgó-harmadosztályban legutóbb ötödik helyen végző Székelyudvarhelyi FC. A gyülekezőt megelőzően László Zsolt csapatmenedzser, Lucian Nicolau vezetőedző, Mitra Szilárd másodedző-játékos és az egy év után visszatérő Cristian Ioan Robciuc kapusedző ismertette a klub terveit és célkitűzéseit.

László Zsolt elmondta, hogy

több alapember is távozott a csapattól, többen is felsőbb szinten folytatják, helyükre fiatal, de rutinos játékosok érkeztek,

főleg a Sepsi OSK fiókcsapatától és az FK Csíkszeredától, de vannak próbajátékon is labdarúgók. A csapatmenedzser megjegyezte, hogy a fiatalok tekintetében fedve vannak, az új idényben ugyanis a mérkőzések alatt két 2004-es és egy 2005-ös születésű labdarúgónak állandó jelleggel a pályán kell lennie. Hozzátette, hogy a vártnál korábban kezdenek, augusztus 2-án már kupameccs vár a fiúkra, győzelem esetén további mérkőzéseik lesznek 9-én, 16-án és így tovább.

– Szerencsére elég bő a keretünk, megpróbálunk elmenni, ameddig csak lehet – közölte László Zsolt. Hangsúlyozta, hogy a tervezett hathetes felkészülés helyett mindössze három hét maradt az első hivatalos mérkőzésig, fontos a jó kupaszereplés is, de a hangsúly az augusztus 27-én kezdődő bajnokságon van.

– 70 százalékban megújult a keretünk, a csapat magja, nyolc játékos megmaradt, tizenkét új kerettagunk van,

tehát bőven lesz munka, amíg összerázódik a csapat – fogalmazott Nicolau vezetőedző. A célkitűzésről annyit mondott, hogy az alapszakaszban a legjobb négy között szeretnének végezni, hogy a felsőházban folytathassák a pontvadászatot.
A másodedzői feladatokat változatlanul Mitra Szilárd látja el, de szükség esetén továbbra is számítanak a játékára. Cristian Ioan Robciuc kapusedző örömmel és nyitott szívvel tért vissza, reméli, hogy az új idényben elérik célkitűzéseiket.

Az SZFC július 22-én játssza első felkészítő mérkőzését, a Brassói FC vendéglátójaként.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!