Hirdetés

Feljelentette Dan Tanasă Klaus Iohannist

Feljelentte kedden a legfőbb ügyészségen a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) képviselője, Dan Tanasă Klaus Iohannist az államfő külföldi látogatásainak „túlzott” költségei miatt.  

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Feljelentette Dan Tanasă Klaus Iohannist
Klaus Iohannis. Archív Fotó: Hargita Népe Archív

Az ellenzéki párt politikusa hivatali visszaélés, közpénzek eltérítése, sikkasztás és hivatali tisztség bitorlása gyanújának kivizsgálását kéri az ügyészségtől. Dan Tanasă feljelentette George Vladimir Duhan elnöki tanácsadót is, amiért – szerinte – titkosította az államfő külföldi látogatásainak költségeivel kapcsolatos információkat.


Hirdetés

 Az AUR képviselője a legfőbb ügyészségnél azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az államfő külföldi útjairól megjelent tényfeltáró anyagok ügyészségi kivizsgálást érdemlő információkat is tartalmaznak, ezért tett feljelentést az ügyben. Szerinte meg kell vizsgálni, hogy a külföldi látogatások megszervezésekor betartották-e az illetékesek a közbeszerzéseket szabályozó törvényeket, illetve azt, hogy mi indokolta a repülőutakat megszakító nagyszebeni leszállásokat. „Ezek az utazások inkább luxusnyaralásnak tűnnek, mintsem a nemzeti érdekeket szolgáló külföldi utaknak” – fogalmazott a politikus.

Az Agerpres hírügynökség érdeklődésére az elnöki hivatal képviselői azt nyilatkozták, hogy a Klaus Iohannis vezette delegációk 2023-as külföldi útjai 41 millió lejbe kerültek.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!