Hirdetés

Elhunyt kollégájukra emlékeztek a helyi rendőrök

Szolgálat közben támadtak meg egy pitești-i helyi rendőrt, aki olyan súlyosan megsérült, hogy végül életét vesztette. A helyi rendőrségek munkatársai országszerte tisztelegtek csütörtökön a rendőr emléke előtt, kollégájuk temetésének időpontjában. Így tettek Székelyudvarhelyen is.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 1 perc
Elhunyt kollégájukra emlékeztek a helyi rendőrök
Szolidaritásukat fejezték ki a székelyudvarhelyi helyi rendőrök. Elfogadhatatlannak tartják, ami történt Fotó: Hodgyai István

Csütörtökön délben a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség munkatársai a szolgálati járművek ötperces fény- és hangjelzésével fejezték ki tiszteletüket és szolidaritásukat az elhunyt Condoruș Savaste pitești-i helyi rendőr tragikus elvesztése miatt, aki szolgálat közben vesztette életét. László Szabolcs, a helyi rendőrség igazgatója úgy fogalmazott: elfogadhatatlannak tartják, hogy szolgálat közben támadás érje egy kollégájukat, az elkövetőnek számolnia kell a tettéhez méltó büntetéssel.

– Ez az eset igazolja, hogy milyen veszélyekkel jár a helyi rendőrök tevékenysége – hívta fel a figyelmet László, aki szolgálatban levő munkatársaival emlékezett meg elhunyt kollégájukról a Márton Áron téren.

A megemlékezéshez országszerte csatlakoztak a helyi rendőrségek alkalmazottai, az állami rendőrség munkatársai ugyanakkor nem vállaltak részt a kegyeleti gesztus gyakorlásában.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!