Hirdetés

Célirányban a Székelyudvarhely és Székelykeresztúr közötti út felújítása

Az RMDSZ által kezdeményezett Anghel Saligny-programban nyert 140 millió lej támogatást Hargita Megye Tanácsa a Székelyudvarhely és Székelykeresztúr közötti 137-es jelzésű megyei út felújítására. A támogatási szerződést november 8-án, szerdán írták alá Bukarestben a fejlesztési minisztériumban.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Célirányban a Székelyudvarhely és Székelykeresztúr közötti út felújítása
Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

Tavaly a terveket többször is konzultációra bocsátották.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte,

az elkészült tervek alapján megyénk egyik legszebb és legbiztonságosabb megyei útja lesz ez az elkészülte után. Az út mellett zöldövezettel elválasztott bicikliút is helyet kap.

Bíró Barna Botond elnökhelyettes megköszönte a megyei tanács munkáját, hozzátéve: külön örül, hogy sikerült a közbeszerzési procedúrát is lebonyolítani, és hamarosan a nyertes kivitelezővel is szerződést írhatnak alá. Ha nem merül fel akadály, tavasszal indulhatnak a munkálatok.

Antal Lóránt szenátor hozzátette, az RMDSZ korábbi kormányzati és jelenlegi parlamenti képviseleti munkájának köszönhető ez a  kidolgozott program és pénzügyi támogatás. Mint mondta, ez az infrastrukturális beruházás Hargita megyének és Udvarhelyszéknek előrelépés logisztikai és gazdasági szempontból – tájékoztat közleményében a megyei tanács sajtószolgálata.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!