Hirdetés

Becsengettek a legnagyobb létszámú csíkszeredai általános iskolában is

Becsengettek a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskolában is hétfőn délelőtt. A megyeszékhely és a megye legnagyobb létszámú általános iskolájában idén 932 tanulónak kezdődött el az oktatás, közülük 89-en előkészítő osztályosok.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 4 perc
Becsengettek a legnagyobb létszámú csíkszeredai általános iskolában is
Benépesült az iskola udvara. Sokan izgatottan várták az új tanévet  Fotó: Bíró István

 A Nagy Imre Általános Iskola 2023–2024-es tanévének ünnepélyes megnyitóját az iskola udvarán tartották. Az eseményen bevonultak az előkészítős diákok, akiknek a nevét is felolvasták, majd az iskola himnuszának eléneklése után László Balázs, az iskola igazgatója köszöntötte a a diákokat és a szülőket. Az előkészítősöket Micimackó – bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb, mint sejted, okosabb, mint véled – gondolatával üdvözölte.

– Ti, mindannyian bátrak, erősek és okosak vagytok, de mindenekelőtt egyediek és értékesek. Szívből kívánom nektek, hogy az iskola örömökkel teli, élményekben gazdag és mindig jó hangulatú legyen

– mondta az iskolaigazgató. Az előkészítős diákok szüleinek megköszönte az intézmény iránti bizalmat, és megígérte, legjobb tudásuk szerint igyekeznek jól kísérni a gyermekeket. A nyolcadikosokhoz is szólt az intézményvezető. Azt mondta: nyolcadikosnak lenni nem a legkönnyebb, de ugyanakkor az iskolai évek talán legszebb és legmaradandóbb éve.

– A barátságok megerősödnek, tetteitek egyre több felelősséget kapnak. Rátértek a felnőtté válás nem könnyű útszakaszára. Fontosnak tartom, hogy megtanuljátok lelkesedéssel és hittel nézni a világot. Tartsátok szem előtt, hogy a kisebb diákok példaképként néznek rátok – mondta László Balázs. Megjegyezte: örömmel tölti el, hogy ismét megtelt az iskola udvara diákkal.

Bíró István

– Most a tanulás időszaka következik.

A tananyag minél jobb elsajátítása mellett az idei tanévben is kiemelt célunk tapasztalatokban gazdag tanulási környezetet biztosítani.

Ebben a hitben szervezzük az órán kívüli tevékenységeinket, a kirándulásokat, az Erasmus programos tapasztalatcseréket és minden olyan tanulmányi utat, amely fejlődésre ad lehetőséget. Az iskola pedagógusai az oktatás mellett nap mint nap azon dolgoznak, hogy gyermekeink belső iránytűje mindig az alapvető emberi értékek felé mutasson – tette hozzá az igazgató.

A jelenlévőkhöz Lipeczky Erna, az iskola szülői bizottságnak elnöke, Bencze Szabolcs, a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség altisztje és Küsmődi Csongor-Ignác, a Szent Kereszt Főplébánia segédlelkésze, valamint Vas Kriszta diáktanácsos, az iskola nyolcadik osztályos diákja is szólt. A tanévnyitót Kovács Bence és Miklós Ákos előkészítős diákok szavalatukkal tették ünnepélyesebbé. Az ünnepi felszólalások után a tanévnyitó az osztálytermekben folytatódott 932, közülük 89 előkészítős tanuló számára.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!