Hirdetés

A siker túlmutat a vízilabdán

Hétfőn késő délután hazaérkezett Fukuokából a világbajnok magyar férfi vízilabda-válogatott, s első útja a Duna Arénába vezetett, ahol a szurkolók hada várta a csapatot. Görögtűz és közös himnuszéneklés is volt az este folyamán, valamint számtalan autogramot is kiosztottak a hősök.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
A siker túlmutat a vízilabdán
Ünneplés a Duna Aréna előtt. Hősök tere Fotó: MTI

A nemzeti csapat tapsvihar kíséretében érkezett meg az arénába, ahol beszédet mondott Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Madaras Norbert, az MVLSZ elnöke, Varga Zsolt szövetségi kapitány, Jansik Szilárd csapatkapitány, valamint Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

– A sportirányítás számára a vízilabda kiemelten fontos sport, de meggyőződésem, hogy

egy ilyen világbajnoki cím túlmutat a vízilabdán,

és számos honfitársunknak jelent ennél sokkal többet, mivel megindítja bennük a hazaszeret és a nemzeti összetartozás érzését is – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

– Büszke vagyok a csapatra, a stábunkra és az egész magyar vízilabdára, mert amit az elmúlt egy évben csináltunk, az tényleg megismételhetetlen és felülmúlhatatlan. Kicsit elvonatkoztatnék, mivel jelenleg az egyértelműen egyedülálló, hogy

mindenhol mi vagyunk a legjobbak: U16-ban, U18-ban, U20-ban és felnőttben is mi vagyunk a világbajnokok

– mondta Madaras Norbert.

– Vannak emberi kapcsolatok, amelyek nagyon meghatározzák azt, hogy a csapat hogyan működik a nehéz helyzetekben. A döntő pillanat mindenképpen a spanyolok 7-4-es vezetése volt, de talpon maradtunk, és óriási lendülettel mentünk előre, és a végére oda érkeztünk, hogy meg tudtuk fordítani a mérkőzést – elevenítette fel az MTI-nek Varga Zsolt az elődöntő és egyúttal a vb egyik legnehezebb momentumát.

– Lehet, hogy nálunk vannak a legjobb játékosok, de

háttérbe tudtuk szorítani az egyéni érdekeket, és nem jöttek elő azok az egyénieskedések, amik talán a korábbi világversenyeken megvoltak

– jegyezte meg Jansik Szilárd, majd hozzátette, a válogatott már az utolsó sípszót követően elhatározta, hogy küzdenek tovább, mivel Párizsban is fel szeretnének állni a dobogó tetejére az Eiffel-torony előtt, ezzel megvalósítva gyermekkori álmukat.

Fábián László MOB-főtitkár a köszöntőjét úgy zárta:

– Remélem, ez a zászlóshajó az olimpián is húzza majd a magyar csapatot.

Mint ismert, a görögök elleni ötméteres párbajban megnyert fináléjával a férfiak között Magyarország 1973, 2003 és 2013 után történetének negyedik világbajnoki címét szerezte, a fináléba jutással pedig kiharcolta a részvételt a jövő évi párizsi olimpián is.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!