Hirdetés

Telt házas koncerttel ünnepelnek

Megalakulásának ötödik évfordulóját ünnepli idén a gyergyószentmiklósi 4S Street zenekar. Az öttagú zenekar eseménydús éveket tud maga mögött, nagyon hamar váltak ismertté a határon túl is. Az elmúlt időszak sikereiről, meghatározó történéseiről, tervekről kérdeztük a zenekar gitárosát, Fülöp Lorándot.

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 5 perc
Telt házas koncerttel ünnepelnek
Erős csapatot alkot az öt gyergyószentmiklósi fiú Fotó: 4S Street

– Hogyan emlékszel vissza a zenekar öt évvel ezelőtti indulására? Gondoltátok-e, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen messzire juttok el?

– Öt évvel ezelőtt, január első napjaiban kezdett szerveződni minden. Napi szinten telefonáltunk, összeültünk, és kezdett kirajzolódni, hogy mi is az az irány, amit képviselni szeretnénk. Eleinte az volt a legfontosabb, hogy megtaláljuk a közös hangot zeneileg és emberileg egyaránt, aztán szép lassan kezdtük megfogalmazni a céljainkat. Talán nem gondoltuk azt, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi minden megvalósul, de utólag visszanézve az elmúlt öt év minden napját sikerült hasznosan eltölteni. Büszkeséggel nézünk vissza az eddig bejárt útra.

– Mi az a meghatározó emlék, élmény, ami legjobban megmaradt bennetek az elmúlt évek alatt?

– Kiemelni talán nem tudunk egyet sem, de a legszebb közös élmények kivétel nélkül koncertekhez fűződnek. A nyári esték, a koncert előtti és utáni pillanatok, a fellépések mind-mind felejthetetlenek számunkra. 

– A Mesélek a bornak című dalotok a legismertebb, külföldön, határokon túl is éneklik, szeretik. Hogy született? Mi ihlette?

– Azt szoktuk mondani, hogy a mi dalaink megélt, valós történetek és érzések alapján íródnak. Ebben az esetben sem volt másképp, pusztán mentünk az érzéseink után. Az, hogy ezeket a sorokat több százezer ember magáénak érzi, az egyszerre örömteli is, szomorú is. Örülünk, hogy ez a dal ilyen messzire eljutott, ugyanakkor a kommenteket, üzeneteket olvasva néha magunk is meglepődünk, hogy milyen szomorú történeteket tud írni az élet. Ez a dal minden generációnak szól, és jó érzéssel tölt el minket, hogy a legkisebbektől a legidősebb korosztályig mindenki szívesen hallgatja. 

– Mit éltek meg nehézségként? Hogyan élitek meg a sok utazást, ingázást? 

– A nehézségeket általában megoldandó feladatként kezeljük. Nagyon erős egységet alkotunk öten, ráadásul olyan segítségek is vannak körülöttünk, akikkel közösen könnyen átugorható minden akadály. A koncertekre való utazás és a Budapest–Gyergyó közötti folyamatos ingázás általában fellépés, vagy valamilyen hasznos cél miatt történik, így soha nem ülünk be rossz kedvvel a buszba, sőt, igyekszünk az utazással töltött időt hasznosan, jó hangulatban eltölteni

– Hogyan érintette az alkotói folyamatot a járvány időszaka? 

– A járvány időszaka inkább adminisztratív és morális téren viselte meg a zenekart. Koncertek és személyes találkozások hiányában nagyon nehéz fenntartani egy ilyen produkciót, de mi az első pillanattól kerestük a megoldást arra, hogy milyen módon tudunk hasznos munkát végezni. Gyorsan rájöttünk, hogy ez az időszak alkalmas a kreatív munkára, így hamar neki is láttunk a második lemezünknek. Az eredmény azóta már sokak számára ismert, összességében sikerült magunk malmára hajtani a vizet még abban a nehéz időszakban is. 

– Mivel, hogyan készültök a szülinapi koncertre? Hogyan érintett, hogy ilyen hamar elfogytak a jegyek?

– Az ötéves születésnapi koncert mindenképp hatalmas mérföldkő lesz számunkra. Már több alkalommal játszottunk a budapesti A38-on, de a kultikus koncerthelyszínnek számító hajógyomorban ez lesz az első önálló koncertünk. Már minden jegy elkelt, ami hatalmas öröm számunkra. Tartogatunk néhány meglepetést a koncertre, de erről egyelőre nem árulhatunk el többet.  

– Milyen nagyobb terveitek vannak a következő időszakra? Dolgoztok-e új lemezen? 

– Egy ideje már elkezdtük dolgozni a harmadik nagylemezen. Jelenleg az új dalokon dolgozunk, néhányat már rögzítettünk is. Szokásunkhoz híven az év első felében már csöpögtetni fogjuk a lemez egyik felét, aztán várhatóan ősszel fog megjelenni a teljes album. Biztosra tudjuk ígérni, hogy magunk részéről ez az év sem lesz unalmas, biztosak vagyunk benne, idén is érdemes lesz velünk tartani
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!