Hirdetés

Ötszáz füst- és szén-monoxid-érzékelőt szereltek fel Hargita megyében

A Hargita megyei hivatásos tűzoltók befejezték a 375 füstérzékelő és 125 szén-monoxid-érzékelő felszerelését a megye tizenkét községében – közölte pénteken a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Ötszáz füst- és szén-monoxid-érzékelőt szereltek fel Hargita megyében
Illusztráció Fotó: Veres Nándor

A közlemény szerint ez az intézkedés fontos lépés a tűzbiztonság növelésében és a szén-monoxid-mérgezés megelőzésében.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A program április 22-én kezdődött az első füst- és szén-monoxid-érzékelők felszerelésével Zetelaka, Gyergyóalfalu és Salamás községben, és kevesebb mint egy hónap alatt ezek az életmentő készülékek számos, veszélyeztetettnek minősített család háztartásába kerültek be. Az érzékelőket a következő településeken szerelték fel: Csíkszentmihály, Csíkszentmárton, Csíkszentgyörgy, Zetelaka, Felsőboldogfalva, Homoródszentmárton, Gyergyóújfalu, Gyergyóalfalu, Gyergyóremete, Salamás, Gyergyóvárhegy és Galócás. Korábban ezeken a településeken kellett a tűzoltóknak a legtöbbször lakástüzet oltaniuk. 

Az Életmentő detektor elnevezésű program célja a lakosság tudatosságának növelése a szén-monoxid-mérgezés kockázatairól, valamint konkrét megoldások nyújtása az életet és vagyont veszélyeztető események megelőzésére. Ennek keretében a készülékek felszerelésén túl a tűzoltók képzést tartottak a kedvezményezett családoknak az érzékelők használatáról és karbantartásáról, továbbá tűzmegelőzési és szén-monoxid-mérgezési kockázatokkal kapcsolatos tájékoztató anyagokat osztottak szét – áll a közleményben.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!