Hirdetés

Kollégánk, Péter Ágnes az idei MIDAS-díjas

MIDAS-díjat vehetett át péntek este Csíkszeredában a Kisebbségi és Regionális Nyelvű Napilapok Európai Egyesülete (MIDAS) gálaestjén Péter Ágnes kollégánk, illetve Otto von Habsburg-díjban részesült Marius Cosmeanu, a Szabad Európa Rádió munkatársa.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 1 perc
Kollégánk, Péter Ágnes az idei MIDAS-díjas
Díjátadó gála. Középen Péter Ágnes kollégánk. Fotó: László F. Csaba

Amint arról korábban beszámoltunk, május 10–12. között Csíkszeredában tartja éves közgyűlését az Európai Kisebbségi és Regionális Nyelveken Megjelenő Napilapok Egyesülete (European Association of Daily Newspapers in Minority and Regional Languages – MIDAS). A 27 tagot számláló szakszervezet közgyűlésének a Hargita Népe napilapunk a házigazdája. A szakmai találkozón a különböző előadások és más programok mellett évente kiosztják a MIDAS-, illetve az Otto von Habsburg-díjakat is. Így volt ez péntek este is.

László F. Csaba

A MIDAS-díjat kollégánk, Péter Ágnes vehette át Kornis Péter Kossuth-díjas fotóművésszel készített Ez életem legszebb könyve című interjújáért.

– Ez a rangos szakmai elismerés kiváló kisebbségi újságírói munkáért járó díj, nemcsak egy újságcikknek szól, hanem egy ígéretes pálya elején álló, tehetséges, szorgalmas, munkáját felelősségtudattal s mély empátiával végző újságíró-kollégának, akitől közössége sokat várhat, és a vártnál is többet kaphat

– mondta a laudáló Burus János Botond, a Hargita Népe főszerkesztője.

László F. Csaba

Az Otto von Habsburg-díjban Marius Cosmeanu, a magyarok barátjaként is ismert rádiós újságíró, a Szabad Európa Rádió munkatársa részesült.

László F. Csaba

A díjazottaknak szeretettel gratulál a Hargita Népe szerkesztősége!



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!